Trädgårdsdesign - nybörjare

Längd
12 timmar
Pris
1 795 SEK
Nästa kurstillfälle
9 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar
Pris
1 795 SEK
Nästa kurstillfälle
9 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Trädgårdsdesign - nybörjare

Designa din egen drömträdgård! Du får lära dig den grundläggande processen för design av din trädgård. Få tips på val av växter, olika växtkombinationer, färgval och inspiration!

Innehåll

I kursen går vi igenom grunderna i designprocessen med målet att ge dig verktyg att designa din egen trädgård. Vi går även igenom trädgårds stilar, färglära och växtval. Kursen innefattar både teoretiska genomgångar och möjlighet att ställa frågor och få vägledning i skapandet av din egen trädgårdsritning samt att få inspiration från gruppen.

Du lär dig grundprinciperna för en trädgårdsuppbyggnad. Du får sedan tid att rita upp din egen trädgård med handledning från ledaren och inspiration från gruppen. Du lär dig grundprinciperna för en trädgårds uppbyggnad.

Upplägg

Vi träffas samma dag och tid varje vecka.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs för att delta på denna kurs. Vi lär oss tillsammans utifrån där vi befinner oss.

Kursledare

Kursledare är Maria Persson som är utbildad trädgårdsmästare sedan 2016. Hon brinner för växter och tycker det är fantastiskt att få lära och inspirera andra människor om växternas olika krav, behov och förutsättningar.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Ta med ett eller flera fotografier av din trädgård. Foton är till stor hjälp för kursledaren när hon ska svara på frågor och även för dig i ditt arbete med trädgården.

Du behöver även en tomtritning av din trädgård i en skala (1:100 brukar vara ett bra alternativ) - som passar på ett A4-, A3-, eller A2-ark. Om du äger din fastighet kan du logga in på Lantmäteriets hemsida och skriva ut din tomtritning där. Du kan gå in via denna länk https://minkarta.lantmateriet.se/ Alternativt kan den beställas ifrån din kommun. Det tar någon vecka att få ritningen, så beställ den i god tid före kursstart.

Du har även nytta av en linjal eller en skallinjal pennor och gott om kladdpapper.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Bra att veta

  • Vi bjuder på kaffe och te i våra lokaler.
  • Tillgång till mikro och kylskåp finns.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Trädgårdsdesign - nybörjare och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.