Inga recensioner än

Tobakspinnarstämman: Låtkurs med Joel Bremer

Längd
1 timme
Pris
300 SEK
Nästa kurstillfälle
3 juli, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 timme
Pris
300 SEK
Nästa kurstillfälle
3 juli, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Joel Bremer har gått på djupet inom flera svenska folkmusiktraditioner. Han har spelat med Ole Hjorth, Sparf Anders och Pers Hans.

Innehåll

Den här kursen kommer att fokusera på Västerdalsmusik framförd på fiol främst.

Upplägg

Vi ses i ordenshuset för morgonfika kl.09:00 där praktiskt information rörande kursen kommer att förmedlas. 

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs.

Kursledare

I 20-årsåldern lärde Joel känna Wille Toors, och kort därefter Hans Lisper, i Malung. De gjorde, på olika sätt, djupt intryck och idag är Joel en av ytterst få som spelar deras säregna musik. Han har även spelat med Kalle Almlöf och Anders Rosén - även de stora förebilder. Joel hörs ofta i samspel med Simon Simonsson och är utbildad musiker och fiollärare på musikhögskolan i Stockholm. 

Kursmaterial

Medtag eget instrument.

 

Välkommen till oss

Måndag 3/7 12:30-15:00

Ordenshuset i Nås

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta Andreas Bajer på 0760163221. eller andreas.bajer@medborgarskolan.se.
  • OBS! Kontollera din skräppost. Du får en kallelse/faktura via mail och i vissa fall händer det att mail från oss hamnar där.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

3 juli, 2023

  • Kurs
  • Nås

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Tobakspinnarstämman: Låtkurs med Joel Bremer och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
Medborgarskolan Mitt
Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolan är ett studieförbund med humanistisk värdegrund, som sätter viljan att lära först. Vi är ett av landets största studieförbund och erbjuder kurser för alla inom ett stort antal områden - både fysiska kurser och distanskurser. En...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Highlights