Teckningskurs för nybörjare

Längd
15 timmar
Pris
1 795 SEK
Nästa kurstillfälle
31 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
15 timmar
Pris
1 795 SEK
Nästa kurstillfälle
31 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Teckningskurs för nybörjare

Kom och lär dig olika skisstekniker för att snabbt kunna teckna av omvärlden. Vill du våga dra nya linjer? I den här kursen där vi från grunden lär oss hur man gör en snabbskiss, en mer ingående skiss och hur man sen kan använda skissen.

Innehåll

Vare sig du vill teckna fantasi eller verklighet kommer kursen hjälpa dig öva upp din kontroll över pennan. Teckning måste utövas för att man ska bli bättre. Men det finns även många hjälpsamma tips som underlättar lärandet. Öppna ögat för former som kommer göra ditt skissande snabbare och enklare att utöva. Vare sig du kan teckna sen tidigare eller om du är nybörjare så kommer vi börja från grunden och bygga uppåt med hjälpsamma tips.

Mål för kursen är att du ska lära dig hantera penna och papper på ett grundläggande sätt. Du kommer lära dig att teckna av och illustrera saker i din omgivning så att du lättare och snabbare kan framställa dina visioner. Du kommer få träna upp din kontroll över pennan samt att planera din bild och vilket uttryck du vill uppnå. Vi kommer experimentera med vinklar, djup och ljussättning efter dina behov.

Du kommer också få möjlighet att teckna fritt samt utforska och experimentera med andra skissmaterial om så önskas. Vi tittar tillsammans på bilderna, lär av varandra och delar råd och tips.

Upplägg

Vi träffas en gång i veckan i 4 veckor, samma dag och tid. Uppehåll för eventuella helgdagar/lov görs upp gemensamt i gruppen under första kurstillfället. 

Förkunskaper

Kursen välkomnar både dig som är nybörjare och dig som redan har kunskaper. Kursledaren anpassar undervisningen individuellt och tar fasta på dina förutsättningar och egna mål.

Kontakta gärna vår kursledare och du har någon fråga kring kursen eller kursmaterial på tfn.: 076-942 61 26 eller via mejl: maketextiles@gmail.com

Kursledare

Avigal Rachel Pommert är utbildad inom bild och formgivning och har mycket erfarenhet av undervisning genom att vara bild och slöjdlärare i textil. Hon har arbetat på Stadsbiblioteket, Kulturama och Convictus i Stockholm samt teatrar och konstcentra i London.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial

Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Till denna kurs behöver du ha med dig nedanstående till kursstart. Du hittar det på nätet eller i en välsorterad fackhandel.

Skissblock

Suddgummi

Pennvässare

Blyertspennor - HB är vanligast. (Pennor med enbart H och en siffra beskriver pennans hårdhet; desto högre siffra desto mindre pigment. Pennor med enbart B och en siffra är lättare att teckna med då dem är mjuka och har mycket pigment. B pennor förlorar sin spetts snabbare än H pennor.)

Du kan gärna ha med dig kolpennor, stiftpennor, bläckpennor, färgpennor etc. om du vill experimentera med olika uttryck. Frågor om material besvaras gärna av kursledaren vid första kurstillfället.

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Bra att veta

  • Vi bjuder på kaffe och te i våra lokaler.
  • Tillgång till mikro finns.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016.  

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Vi finns på instagram, @medborgarskolanmalardalen Följ oss där!

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Teckningskurs för nybörjare och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.