Visa kurser.se som: Mobil

Streetdance nybörjare

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Gävle
8 timmar
2022-10-11 19:30
1 195 SEK

Kursbeskrivning

Streetdance är ett samlingsnamn på flera olika dansstilar som utvecklats inom den sociala arenan. Det kan betraktas som en dans för folket, då grundidén är att alla kan vara med och dansa och att man lär sig av och utvecklas tillsammans med varandra. Hitta ditt eget "groove"!

Innehåll

Målet med den här kursen är att du ska få uppleva dansglädje, att röra dig till musik och att känna gemenskap. Streetdance bygger på att hitta en känsla i kroppen, ett eget ”groove” som är grundat i musiken, och att utforska dansen tillsammans med andra. Eftersom alla har sitt eget personliga uttryck är ett centralt motto inom streetkulturen ”Each one teach one”, att alla kan lära av varandra oavsett vilka förkunskaper man har.

En inriktning inom street-begeppet är hiphop, en subkulturell konströrelse som växte fram i USA på 70-talet med fokus på dans (breaking, locking, popping) och musik (rap och DJ:ing). Andra stilar som ingår är olika former av klubbdanser som t.ex house och vogue. I och med att genren är bred så kommer vi ha möjlighet att prova på flera olika stilar, utifrån gruppens önskemål.

Upplägg

  • Vi träffas en gång i veckan.
  • 8 tillfällen.
  • Varje tillfälle är 60 minuter.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs.

Kursledare

Jennie Waldenby. Dansen har alltid haft en stor betydelse i Jennies liv. Under åren har hon bl.a. dansat på Assiako, en dansskola i Montpellier i södra Frankrike, på Marikas Dans- och Modestudio i Stockholm och nu senast utbildat sig till danslärare på Göteborgs Universitet i dansstilarna street, jazz och modern och nutida dans. Jennie brinner för att sprida dansen som uttrycksmedel och hon önskar att alla ska få möjligheten att utöva dans utifrån sina egna förutsättningar och på sina egna villkor. Dans är glädje! Och tillsammans med andra blir det dubbel glädje!

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Våra lokaler ligger centralt i Gävle.
  • Avstånd till lokal- och regionalbussar 200 m, tågstation 350 m.
  • Parkeringar och parkeringshus finns runt omkring våra lokaler.
  • Kök med micro, kyl, frys, vattenkokare och kaffemaskin finns.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Streetdance nybörjare.

Medborgarskolan Mitt

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolan är ett studieförbund med humanistisk värdegrund, som sätter viljan att lära först. Vi är ett av landets största studieförbund och erbjuder kurser för alla inom ett stort antal områden - både fysiska kurser och distanskurser. En...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle


Recensioner
Bli den första att recensera Streetdance nybörjare!