Visa kurser.se som: Mobil

Stig Jäderberg - Blå Scenen 10 år 🎈

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Gävle
1 timme
2019-11-20 19:00
0 SEK

Kursbeskrivning

Blå scenen vid stadsbiblioteket i Gävle firar under hösten 10 år! En Storytelling-Livedokumentär-Konsert om en av de mest spännande perioderna i västerländsk musikhistoria, om musikscenen i Kalifornien 1965 till 1975.

I november under v. 47 uppmärksammas Blå Scenen med ett brett och varierat program, vid sin nu så självklara plats vid avdelningen för musik och film inne i på stadsbibblan.

What Happened in California 1965 to 1975

Publiken tas med på en resa som startar när The Byrds bryter mark för folkrocken, och fortsätter med psykedeliascenen i San Francisco med Jefferson Airplane och Grateful Dead, Janis Joplin, hippierörelsens framväxande, Summer of Love, festivalerna i Monterey, Woodstock och ödesdigra Altamont, Los Angeles-scenen med Buffalo Springfield, Neil Young, CSN&Y, Joni Mitchell, James Taylor, Carole King, Linda Ronstadt, Gram Parsons, Tom Waits, Jackson Browne, Eagles m.fl.
Reflektioner kring hur förutsättningarna var för kvinnliga musiker, vad möttes de av?
Vad hände parallellt på musikscenerna i England och Sverige?

 

Vi på Medborgarskolan har sedan första spelningen på Stadsbiblioteket, varit stolta medarrangörer av Gävles mest varierade scen. Här har metal varvats med folkmusik och elektroniskt brottats/kramats med jazz. Vi har sett skolor, soloartister och större ensembler gjort fantastiska spelningar och under några fredagar (var det 2014?) körde vi även lunchdisco!

Stort tack till personalen på Gävle Bibliotek som med stort hjärta och engagemang kastat sig in i både omöjliga och ibland motarbetade projekt.
Summa summarum = allt är möjligt på Blå Scenen!

Grattis i förskott

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Stig Jäderberg - Blå Scenen 10 år 🎈.

Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan, kurser, Gävle, Sundsvall, Östersund, Falun

Medborgarskolan Region Mitt

Medborgarskolan bedriver kursverksamhet över hela landet och engagerar varje år omkring en miljon deltagare i olika kurser och kulturaktiviteter. Medborgarskolan Region Mitt erbjuder kurser inom alla tänkbara områden, med lokalkontor i Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Sollefteå, Falun och Ludvika. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera Stig Jäderberg - Blå Scenen 10 år 🎈!