Solosång i Grupp

Längd
10 timmar
Pris
1 900 SEK
Nästa kurstillfälle
11 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
10 timmar
Pris
1 900 SEK
Nästa kurstillfälle
11 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Solosång i Grupp

Att sjunga är en källa till glädje! Här får du lära dig olika sångtekniker och utveckla den till en ny nivå i grupp. Vi arbetar med grundläggande sångtekniker inom olika stilar och ditt personliga uttryck. Undervisningen sker enligt Master-classmetoden.

Innehåll
Solosång i Grupp är en undervisningsform som också kan kallas för "master class". Hela gruppen värmer upp tillsammans. Läraren går samtidigt igenom lite olika saker som är bra att kunna mer om för den som vill sjunga bättre: andning, fysiologin som har med rösten att göra, hållning, mm. Inför hela gruppen jobbar läraren med varje enskild elev (alla har med sig någon sång som de vill jobba med). Den stora fördelen med göra detta i grupp är att alla får ta del av varandras erfarenheter. Varje sångare får mellan 15 och 30 minuter individuell hjälp, men får också ta del av alla de andras undervisning. En annan fördel är att man också får möjlighet att jobba med sin röst inför andra människor, men i en trygg och intim situation. Den enskilda undervisningen anpassa utifrån förkunskaperna: från avancerad till nybörjare, alla får konkreta uppgifter att jobba med utifrån där de står idag som sångare.

I kursen ingår bland annat: andning och hållning, röstvård, grundläggande röstanatomi, arbete med röstomfång, klangbildning, röstplacering, röststyrka och publiknärvaro.

Upplägg
Du får individuell undervisning inför gruppen som stöder och uppmuntrar dig.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs men du ska våga sjunga solo inför andra.

Kursmaterial
Vi utgår från överenskommet material. Kursmaterial ingår inte i avgiften.

Kursledare
Girilal Baars är professionell sångare, musiker och kompositör med bas i Uppsala. Han har sjungit för flera olika sångpedagoger, men också studerat specialiserade  sångtraditioner som tuvinsk strupsång, Schweizisk juuz och andra tekniker som inte har ett bra namn. I sin undervisning fokuserar han på andning, hållning och hur man utifrån sin individuella röst kan förbättra och vidga sitt uttryck.
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kallelse/faktura
Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura till kursen med definitivt startdatum skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta

  • Ingen skor till kurslokal. Ta med inneskor/extra strumpor om du önskar.
  • Vi bjuder på kaffe och te i våra lokaler.
  • Tillgång till mikro finns.
  • Eventuella uppehåll för lov och röda dagar görs upp med ledaren första kurstillfällena.
  • Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Solosång i Grupp och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.