Visa kurser.se som: Mobil

Släktforskning nyb, dagtid

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Örnsköldsvik
20 timmar
2019-11-07 13:00
1 200 SEK

Kursbeskrivning

Lär dig släktforska med hjälp av din dator!
Det här är en fortsättningskurs. Vill du veta din historia? Släktforskning kan visa dig varifrån du kommer och det kan bli väldigt intressant. Du får också lära dig hur du kan ta fram uppgifter och var uppgifterna finns.

Innehåll
Lär dig släktforska med hjälp av din dator! Du lär dig söka i olika databaser från Sveriges Släktforskarförbund och Riksarkivet SVAR. Du får veta allt du behöver för att komma igång med din egen släktforskning. .
Massor av uppgifter finns sparade i bland annat mantalslängder och kyrkböckernas husförhörslängder och födelse-, dop- och begravningsböcker. Det gäller att tolka materialet rätt. Idag finns det mesta på nätet, inskannat av olika aktörer. Här får du hjälp att hitta dina anförvanter i all information, och du får en introduktion till de vanligaste släktforskarprogrammen där du kan dokumentera din forskning.

Upplägg
På kursen får du information och redskap för att kunna släktforska. Din kursledare går igenom hur du kan lägga upp ditt arbete, och hur du kan tolka det du hittar i olika kyrkböcker och arkiv. Om du vill kan du ta med en egen laptop vid övriga kurstillfällen, och du får hjälp att komma igång med din egen släktforskning.

Kunskaper
Du bör ha datavana och behärska Internet

Kursmaterial
Köp med dig boken:
https://www.rotterbokhandeln.se/product.html/slaktforskning-grundkurs?category_id=24

Kursledare
Ulla Persson har mångårig erfarenhet av släktforskning. Hon har forskat om sin släkt både i Sverige och om släktingar som emigrerade till USA på 1800-talet. Ulla har även gått både en grundkurs och en fortsättningskurs i släktforskning på Mittuniversitetet. Ett brinnande intresse och en stor nyfikenhet driver henne att aldrig ge upp i sökande efter nya släktingar. Hon hoppas att du ska få kunskap och inspiration till din släktforskning.


Bra att veta
Vi skickar kallelse/inbetalningskort inför kursstart och du får information på den mail du anmält.. Du kommer att få all information om hur du kommer igång skickat till dig innan kursstarten.Vill du dela upp din betalning? - säg till vid anmälan.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Släktforskning nyb, dagtid.

Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan, kurser, Gävle, Sundsvall, Östersund, Falun

Medborgarskolan Region Mitt

Medborgarskolan bedriver kursverksamhet över hela landet och engagerar varje år omkring en miljon deltagare i olika kurser och kulturaktiviteter. Medborgarskolan Region Mitt erbjuder kurser inom alla tänkbara områden, med lokalkontor i Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Sollefteå, Falun och Ludvika. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera Släktforskning nyb, dagtid!