Visa kurser.se som: Mobil

Skissteknik 1-3

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Falun
15 timmar
2021-02-22 18:30
795 SEK

Kursbeskrivning

Kursen hjälper dig öva upp din skissteknik när du skissar på föremål, rumsmiljöer och arkitektur. Du får lära dig hur man skissar i perspektiv och skapar djup och volym genom att skissa på ljus och skuggor. Det är ljuset och egenskuggan som ger föremålet dess form.

Innehåll

Kursdagarna innebär mest praktiskt arbete men inleds med en kort genomgång på ca 10 min av varje moment. Du får en kreativ uppgift i början av kursen som du kommer att arbeta med i 4 veckor. Kursen guidar dig i de olika stegen att skissa på arkitektur och rumsmiljöer genom förståelse av perspektiv, ljus och skuggteknik. Du får bra uppvärmningsövningar där du lär dig observera och skissa på olika delar av rummet vi befinner oss i. Vi testar olika skissmetoder och använder oss av blyerts, kol och krita under kursens gång. Kursdeltagarna uppmuntras till att arbeta med uppgiften hemma och göra övningar mellan kurstillfällena för att få ut det mesta av kursen.

 

Kursupplägg

Du får som kursdeltagare en kreativ uppgift som du genomför under 4 veckors tid och blir under kursens gång guidad igenom alla steg i processen. Du får även tips på bra uppvärmningsövningar som stärker din skissteknik och förmåga till frihandsteckning.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Therése har en konstnärlig kandidatexamen i design och är utbildad på designskolor i både Sverige och Utomlands.  Sedan starten av hennes företag 2013 har hon arbetat mestadels med produktutveckling men även med inredningsprojekt.  Hon har designat möbler och inredning till både svenska och utländska varumärken.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Studiematerial och litteratur

Skissmaterial:

- Panduros "Sketch & Drawing set". Ett komplett startpaket;

Följande 12 pennor medföljer: (grafit/blyerts: 8B, 6B, 4B, 2B, HB, F, H, 2H & kolpennor: 6B, 4B, 2B + en helgjuten skisspenna (solid grafit) 6B + 2 rektangulära ritkol för större områden á 8 cm (medium & mjuk).

Innehåller även 2 pennvässare (1 för grafit, 1 för kol), 1 suddgummi och 1 formbart knådgummi.

- A3 block. Panduro Hobby Sketch Pad. Detta ritblock lämpar sig för blyerts, kol, tusch, kritor, och pennor i alla sorters utförande.

- Rutsystem för perspektiv.

  • Linjal. Införskaffa dig en vanlig 30cm linjal, en halvmåne och en vinkellinjal.

 

Rekommenderad Litteratur:

Teckningskonstens grunder : en professionell guide för konstnärer, Svenska 2013 Författare: Barrington Barber

Börja teckna : tips, tekniker och inspiration , Svenska, 2020

Författare: Alain Picard

 

 

 

 

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skissteknik 1-3.

Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan, kurser, Gävle, Sundsvall, Östersund, Falun

Medborgarskolan Region Mitt

Medborgarskolan bedriver kursverksamhet över hela landet och engagerar varje år omkring en miljon deltagare i olika kurser och kulturaktiviteter. Medborgarskolan Region Mitt erbjuder kurser inom alla tänkbara områden, med lokalkontor i Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Sollefteå, Falun och Ludvika. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera Skissteknik 1-3!

Liknande kurser