Visa kurser.se som: Mobil

Skissa på modern inredning – Skapa ett fint portfoliomaterial

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Falun
12 timmar
2021-02-21 13:00
795 SEK

Kursbeskrivning

Lär dig att skissa på vår kända ikonmöbel ”Barcelona chair” av Ludwig Mies van der Rohe i en modern inredningsmiljö. Ludwig Mies van der Rohe är en av pionjärerna inom modern arkitektur och ”Barcelona chair” blir därför ett fint portfoliomaterial för ansökan till skolor eller jobb. Kursen tar dig inledningsvis med på en kort inspirationsresa där vi tittar närmare på ”Barcelona chair” och vi analyserar även exempel på ”portfolioillustrationer” av den kända ikonmöbeln. Vi går igenom olika skisstekniker och tips om vad man ska tänka på för att undvika fallgropar. Kursens ger kort och gott en inblick ikonisk design och konsten att skapa ett snyggt portfoliomaterial. Med tydlighet och visuell vägledning tar du dig igenom de olika stegen för att nå ett fint resultat.

Innehåll

En kort genomgång av kursupplägget och uppgiften som innebär att vi ska illustrera ”Barcelona Chair” designad av Ludwig Mies van der Rohe. Vi går igenom allt skissmaterial och hur vi kommer använda oss av detta, samt ge tips och råd som underlättar i skissprocessen. Du får exempel på olika sätt att illustrera möbler, detta för ge lite inspiration så att du slutligen kan hitta ditt sätt. Kursen ger dig värdefulla verktyg för att i framtiden kunna illustrera möbler på ett professionellt sätt och skapa ett fint portfoliomaterial. Vi testar olika skissmetoder och använder oss av blyerts, promarkers eller kol och krita. Arbetet kan ske vart som helst och när som helst. Kursdeltagarna uppmuntras till att arbeta med uppgiften och göra övningar hemma mellan kurstillfällena. Efter avslutad kurs skickas uppgiften in för utvärdering och du får feedback på ditt arbete.

Kursupplägg

Kursen läses på distans och går därför att följa via en videolänk/undervisningsplattform som är uppdelad i olika avsnitt. Du kan skicka in ditt arbete kontinuerligt och få feedback efter varje avklarat moment, det går också bra att vänta och skicka in allt material för feedback när kursen är avslutad. Uppgifter läggs upp varje söndag som man arbetar med i sin egen takt

under resten av veckan. Hitta din arbetstakt och undvik att stressa fram ett resultat, se hellre till att arbeta med motivet några timmar i taget varje dag. För att genomföra kursen behövs: Dator med internetuppkoppling samt en fungerade mailadress dit inloggning och länk till kursupplägget skickas.

Målgrupp

Du som är intresserade av modern inredning och design och vill ha hjälp med att ta fram ett fint portfoliomaterial till skolor/ jobb. Du har viss skissvana sedan tidigare och förstår hur man ritar i perspektiv, alternativt har tidigare läst förberedande kurser i Skissteknik del 1-3.

Kursledare

Therése har en konstnärlig kandidatexamen i design och är utbildad på designskolor i både Sverige och Utomlands.  Sedan starten av hennes företag 2013 har hon arbetat mestadels med produktutveckling men även med inredningsprojekt.  Hon har designat möbler och inredning till både svenska och utländska varumärken.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling

Studiematerial och litteratur Skissmaterial:

- Panduros ”Sketch & Drawing set”. Ett komplett startpaket; Följande 12 pennor medföljer: (grafit/blyerts: 8B, 6B, 4B, 2B, HB, F, H, 2H & kolpennor: 6B, 4B, 2B + en helgjuten skisspenna (solid grafit) 6B + 2 rektangulära ritkol för större områden á 8 cm (medium & mjuk). Innehåller även 2 pennvässare (1 för grafit, 1 för kol), 1 suddgummi och 1 formbart knådgummi.

  • A3 block. Panduro Hobby Sketch Pad. Detta ritblock lämpar sig för blyerts, kol, tusch, kritor, och pennor i alla sorters utförande. - Rutsystem för perspektiv. - Linjal. Införskaffa dig en vanlig 30cm linjal, en halvmåne och en vinkellinjal.

Tips på!

Litteratur: Guide to Visual Presentation – Ruzaimi Mat Rani, Eng 2014 Sketching masterclass –Ruzaimi Rani, engelska 2010

Sketching basics: One point perspective – Joy Cheng, Engelska 2012 Drawing Masterclass: Perspective - Tim Fisher, engelska 2016

 

 

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skissa på modern inredning – Skapa ett fint portfoliomaterial.

Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan, kurser, Gävle, Sundsvall, Östersund, Falun

Medborgarskolan Region Mitt

Medborgarskolan bedriver kursverksamhet över hela landet och engagerar varje år omkring en miljon deltagare i olika kurser och kulturaktiviteter. Medborgarskolan Region Mitt erbjuder kurser inom alla tänkbara områden, med lokalkontor i Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Sollefteå, Falun och Ludvika. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera Skissa på modern inredning – Skapa ett fint portfoliomaterial!

Liknande kurser