Visa kurser.se som: Mobil

Självförsvar - Helgkurs

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Plats: Gävle
Längd: 12 timmar
Pris: 1 500 SEK

Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

Varmt välkommen på kurs i självförsvar för alla!

Innehåll
Kursen hålls under två helgdagar. Under dessa dagar varvas teori, praktik och teknik. Kursen ger dig god teoretisk kunskap om självförsvar och en uppsjö av praktiska tekniker för att du ska kunna försvara dig och andra i hotfulla situationer.

Upplägg
Dag 1.
- Du lär dig hur våldet ser ut, den så kallade våldstrappan. Vad som händer innan och efter en våldssituation, för att du ska få verktyg i ett preventivt syfte.
- Du kommer att få lära dig att försvara dig i en rad olika hotande situationer, allt från liggande till stående. En mängd olika tekniker, slag och sparkar.
- Hur stressen påverkar dig, vad som händer med dig psykiskt och fysiskt om du befinner dig i olika stressnivåer och vilket självförsvar som fungerar då.
- När du får försvara dig enligt lag, nödvärnsrätt.

Dag 2.
- Du lär dig tekniker hur du kan och får försvara dig mot olika typer av vapen, främst kniv och batongliknande vapen. Du kommer att få teoretisk kunskap och kommer att lära dig en rad tekniker.
- Hur du kan och får försvara andra personer, så kallad tredje part, som befinner sig i hotfulla situationer. Kunskapsteori och praktik kring det.
- Du får möjlighet att repetera innehåll från kursen och om du har specifika önskemål.

Förkunskaper
Inga förkunskaper.

Kursledare
Det är något speciellt med våra kursledare, de är helt fantastiska! Ett riktigt dreamteam! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Emil Frank 
Började träna Aikido (traditionellt japanskt självförsvar) -06 och har graden nidan och instruktörstiteln Fukushidoin.   Förutom aikido har Emil tränat och testat på flertalet discipliner som karate, jujutsu, Shorinji Kempo och Iaido.  Emil har under sina år som aktiv utövare varit flertalet månader i Japan i träningssyfte, blivit uttagen till Nationella Uppvisningstruppen samt hunnit varit ledamot i Svenska Aikidoförbundet. Inom förbundet har Emil varit utbildningsansvarig och har även haft förmånen att utbilda sig till den högsta instruktörsnivån inom Svenska Budo & Kampsportsförbundet.  Emil sitter som ordförande i Sandviken Budo- & Kampsportsklubb där han även är huvudinstruktör för Aikidosektionen sedan flertalet år tillbaka. 

Conny Magnusson
Conny började träna Ju-jutsu Kai 1984, har mångårig erfarenhet av ordningsvaktsyrket samt har instruerat Ju-jutsu Kai både på klubb- och nationell nivå. Conny har startat klubb i Nyköping, varit ordförande för Sandviken Budo- & Kampsportsklubb och sitter nu som Vice Ordf.  Conny har genom Ju-jutsuförbundet blivit utbildad instruktör i både Ju-jutsu Kai samt självskydd. 

Bra att veta
Klä dig bekvämt, gärna i träningskläder. Det finns inte duschar på plats.
Ta med vattenflaska, matsäck till lunch och gärna frukt eller dylikt till pauserna. Kyl/frys och mikro finns att tillgå 
Det är finns ingen åldersgräns men passar inte de allra minsta. Ring vid frågor.

Återigen varmt välkommen till två fullspäckade, intressanta och lärorika dagar!

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Självförsvar - Helgkurs.

Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan, kurser, Gävle, Sundsvall, Östersund, Falun

Medborgarskolan Region Mitt

Medborgarskolan bedriver kursverksamhet över hela landet och engagerar varje år omkring en miljon deltagare i olika kurser och kulturaktiviteter. Medborgarskolan Region Mitt erbjuder kurser inom alla tänkbara områden, med lokalkontor i Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Sollefteå, Falun och Ludvika. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Hamiltongatan 38
80266 Gävle

Recensioner
Det finns inga recensioner för Självförsvar - Helgkurs