Visa kurser.se som: Mobil

Simskola, simma 10 meter (för barn)

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Örnsköldsvik
9 timmar
2022-08-19 17:00
1 035 SEK

Kursbeskrivning

Simskola, simma 10 meter barnet skall kunna simma 10 meter utan flytthjälpmedel

 

Vi utgår från bröstsimtekniken men först måste barnen få lära sig att bli trygga i vattnet! Vi använder oss av traditionella hjälpmedel och bygger stegvis upp simkunskapen. Undervisningen sker i Motionsbassängen där ditt barn kan ej kan stå, poolen är djup.

Grupperna kommer vara med 4-7 barn och alla tillfällen kommer ske i motionsbassängen på paradisbadet.

Denna kurs rekommenderas om ditt barn är vattenvant, annars är du en trygghets som behövs och vi rekommenderar kursen lär ditt barn simma (med förälder i vattnet)

Kursen rekommenderas för de barn som vill göra allt själv och inte vill ha hjälp från föräldrar. Barn som har börjat skolan och är vana att lära sig saker själva från läraren och vill gå på simskolan själv. Medborgarskolans åsikt att föräldrar är bra för att kunna öva in den motoriska rörelsen men att det ibland blir ett hinder att föräldrarna är med. Speciellt när barnen blivit äldre och vana att göra saker själva. Det kan då bli jobbigt för både förälder och barn att öva på något tillsammans när barnet vill göra själv.

Upplägg
Denna kurs är på nio träffar, varje träff är på 30 min.

Kursen gäller för ett barn. Barnet ska vara ombytta och duschade med tvål och schampo innan bad.

Eftersom instruktören är själv med barnen är det helt okej som förälder att vara inne i bassängområdet och medborgarskolan har kontrollerat alla instruktörer som är själva mot barnen mot belastningsregistret enligt bestämmelser i lagen (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn.

Denna kurs bedrivs med färre barn per instruktör för att behålla säkerheten i poolen och kvalité på kursen. Det är max 7 barn per instruktör när föräldrarna inte är med i vattnet.

Flythjälpmedel skall ej tas med, det som krävs för kursen finns på plats. Vill ditt barn ha glasögon eller näsklämma behöver de ta med det.

Plats: Paradisbadets Motionsbassäng

Kursledare
Jessica Gard Timmerfors Jessica tog över Medborgarskolans baby och simkurser sommaren 2015 sedan hon flyttade till Örnsköldsvik från Stockholm för doktorandstudier inom kemi. Hennes vattenintresse började tidigt och hon har simtränat i cirka 10 år. Hon kan fortfarande nästan alla fyra simsätten även om fjärilstekniken saknar muskulaturen för att simmas korrekt. Efter några års uppehåll från bassängen blev saknaden för stor och hon började hon arbeta som simlärare och babysimsinstruktör. I dag har Jessica mer än 7 år erfarenhet av baby- och småbarnssim och strävar efter att varje barn självständigt skall lära känna vattnet genom övningar, sång och lek. Jessica är en van kursledare och i Stockholm har hon hållit både simkurser, kemiinspiration och matematikkurser. Hon har även hållit i nybörjarkurser i simning för vuxna. Skulle det vara av intresse så kontakta medborgarskolan så kanske kurser kan skapas.

Om du anmäler två barn så anmäl dem var för sig.

Anmäl barnet i EN förälders namn och personnummer. Ange barnets för- och efternamn under Notering. Bokning gäller bara i undervisnings-bassängen den tid ni bokat in er i, vill ni vara i "Upplevelse-delen" måste ni betala för det i receptionen. Barn måste duscha innan bad, även håret med schampo.

Barnet skall ha badkläder på sig.

Armbanden får ni i hämta reception på Paradisbadet innan kursstart, Mer info kommer efter anmälan.
ett armband per förälder. Behåll armbandet för alla 9 gånger.

 

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Simskola, simma 10 meter (för barn).

Medborgarskolan Mitt

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolan är ett studieförbund med humanistisk värdegrund, som sätter viljan att lära först. Vi är ett av landets största studieförbund och erbjuder kurser för alla inom ett stort antal områden - både fysiska kurser och distanskurser. En...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle


Recensioner
Bli den första att recensera Simskola, simma 10 meter (för barn)!