Visa kurser.se som: Mobil

Simskola från 5 år, lördagar

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Örnsköldsvik
9 timmar
2022-08-20 10:05
1 035 SEK

Kursbeskrivning

Grupperna kan fördelas i fler tider vid många anmälningar (10.05, 10.30, 10.55, 11.20 eller 11:45) Skriv gärna i kommentar ifall ni vill gå i samma tid som någon ifall vi flyttar er.

Ni kommer bli anmälda som reserver och det är för att vi ska se hur stort intresset är och sedan dela upp i grupper enligt angivna tider nedan. Skriv i noteringsfältet om ni önskar någon speciell tid eller om ni vill vara i samma grupp som någon.

Vi utgår från bröstsimtekniken men först måste barnen få lära sig att bli trygga i vattnet! Vi använder oss av traditionella hjälpmedel och bygger stegvis upp simkunskapen. Undervisningen sker i undervisningspoolen där ditt barn kan stå, dock är vattnet kallt.

Grupperna kommer vara med 4-7 barn och alla tillfällen kommer ske i undervisningsbassängen på paradisbadet. Gruppen kan kommas att delas i flera grupper om det blir många anmälda.

Denna kurs rekommenderas om ditt barn är vattenvant, annars är du en trygghets som behövs och vi rekommenderar kursen lär ditt barn simma (med förälder i vattnet)

Kursen rekommenderas för de barn som vill göra allt själv och inte vill ha hjälp från föräldrar. Barn som har börjat skolan och är vana att lära sig saker själva från läraren och vill gå på simskolan själv. Medborgarskolans åsikt att föräldrar är bra för att kunna öva in den motoriska rörelsen men att det ibland blir ett hinder att föräldrarna är med. Speciellt när barnen blivit äldre och vana att göra saker själva. Det kan då bli jobbigt för både förälder och barn att öva på något tillsammans när barnet vill göra själv.

Upplägg
Denna kurs är på nio träffar, varje träff är på 25 min.

Kursen gäller för ett barn. Barnet ska vara ombytta och duschade med tvål och schampo innan bad.

Eftersom instruktören är själv med barnen är det helt okej som förälder att vara inne i bassängområdet och medborgarskolan har kontrollerat alla instruktörer som är själva mot barnen mot belastningsregistret enligt bestämmelser i lagen (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn.

Denna kurs bedrivs med färre barn per instruktör för att behålla säkerheten i poolen och kvalité på kursen. Det är max 7 barn per instruktör när föräldrarna inte är med i vattnet.

Plats: Undervisningspoolen. Vi träffas vid det innersta hörnet av motionsbassängen.

Förkunskaper
Inga krav på förkunskaper, men barnet måste vara motiverat att lära sig simma.

Samt att barnet måste vara vattenvant så att hen kan slappna av i vattnet och doppa huvudet. Annars rekommenderar vi kursen lär ditt barn simma där du som förälder är med i vattnet. Denna kurs är också att rekommendera om ditt barn lätt bli kall, då kursen bedrivs i rehabpoolen (32-35 grader)

Flythjälpmedel skall ej tas med, det som krävs för kursen finns på plats.

Kursledare
Jessica Gard Timmerfors Jessica tog över Medborgarskolans baby och simkurser sommaren 2015 sedan hon flyttade till Örnsköldsvik från Stockholm för doktorandstudier inom kemi. Hennes vattenintresse började tidigt och hon har simtränat i cirka 10 år. Hon kan fortfarande nästan alla fyra simsätten även om fjärilstekniken saknar muskulaturen för att simmas korrekt. Efter några års uppehåll från bassängen blev saknaden för stor och hon började hon arbeta som simlärare och babysimsinstruktör. I dag har Jessica mer än 7 år erfarenhet av baby- och småbarnsim och strävar efter att varje barn självständigt skall lära känna vattnet genom övningar, sång och lek. Jessica är en van kursledare och i Stockholm har hon hållit både simkurser, kemiinspiration och matematikkurser. Hon har även hållit i nybörjarkurser i simning för vuxna. Skulle det vara av intresse så kontakta medborgarskolan så kanske kurser kan skapas.

Om du anmäler två barn så anmäl dem var för sig

Grupperna kan fördelas i fler tider vid många anmälningar (10.05, 10.30, 10.55, 11.20, 11:45) Skriv gärna i kommentar ifall du vill gå i samma tid som någon annan, eller om någon tid inte passar. 

Anmäl barnet i EN förälders namn och personnummer. Ange barnets för- och efternamn under Notering. Bokning gäller bara i undervisnings-bassängen den tid ni bokat in er i, vill ni vara i "Upplevelse-delen" måste ni betala för det i receptionen. Barn måste duscha innan bad, även håret med schampo.

Barnet skall ha badkläder på sig.

Armbanden får ni i hämta reception på Paradisbadet innan kursstart, de ligger i ett kuvert markerat med er simtid. Ni får Mer info om detta när ni anmält er.
ett armband per förälder. Behåll armbandet för alla 9 gånger.

startdatumet är preliminärt och kan senareläggas.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Simskola från 5 år, lördagar.

Medborgarskolan Mitt

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolan är ett studieförbund med humanistisk värdegrund, som sätter viljan att lära först. Vi är ett av landets största studieförbund och erbjuder kurser för alla inom ett stort antal områden - både fysiska kurser och distanskurser. En...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle


Recensioner
Bli den första att recensera Simskola från 5 år, lördagar!