Visa kurser.se som: Mobil

Simskola från 5 år, lördagar

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Örnsköldsvik
9 timmar
2021-04-10 10:00
1 035 SEK

Kursbeskrivning

Grupperna kan fördelas i fler tider vid många anmälningar (10.00, 10.30, 11.00, och 11.30) Skriv gärna i kommentar ifall du vill gå i samma tid som någon eller flyttar senare.

Vi utgår från bröstsimtekniken men först måste barnen få lära sig att bli trygga i vattnet! Vi använder oss av traditionella hjälpmedel och bygger stegvis upp simkunskapen. Undervisningen sker i undervisningspoolen där ditt barn kan stå, dock är vattnet kallt.

Grupperna kommer vara med 4-7 barn och alla tillfällen kommer ske i undervisningsbassängen på paradisbadet. Gruppen kan kommas att delas i två om det blir många anmälda,  grupp 1 kl 10.00- 10.30, grupp 2 kl10.30 -11.00

Denna kurs rekommenderas om ditt barn är vattenvant, annars är du en trygghets som behövs och vi rekommenderar kursen lär ditt barn simma (med förälder i vattnet)

Kursen rekommenderas för de barn som vill göra allt själv och inte vill ha hjälp från föräldrar. Barn som har börjat skolan och är vana att lära sig saker själva från läraren och vill gå på simskolan själv. Medborgarskolans åsikt att föräldrar är bra för att kunna öva in den motoriska rörelsen men att det ibland blir ett hinder att föräldrarna är med. Speciellt när barnen blivit äldre och vana att göra saker själva. Det kan då bli jobbigt för både förälder och barn att öva på något tillsammans när barnet vill göra själv.

Upplägg
Denna kurs är på nio träffar, varje träff är på 30 min.

Kursen gäller för ett barn. Barnet ska vara ombytta och duschade med tvål och schampo innan bad. Vi träffas vid undervisningsbassängen vid det innersta hörnet av motionsbassängen.

Eftersom instruktören är själv med barnen är det helt okej som förälder att vara inne i bassängområdet och medborgarskolan har kontrollerat alla instruktörer som är själva mot barnen mot belastningsregistret enligt bestämmelser i lagen (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn.

Denna kurs bedrivs med färre barn per instruktör för att behålla säkerheten i poolen och kvalité på kursen. Det är max 7 barn per instruktör när föräldrarna inte är med i vattnet.

Förkunskaper
Inga krav på förkunskaper, men barnet måste vara motiverat att lära sig simma.

Samt att barnet måste vara vattenvant så att hen kan slappna av i vattnet och doppa huvudet. Annars rekommenderar vi kursen lär ditt barn simma där du som förälder är med i vattnet. Denna kurs är också att rekommendera om ditt barn lätt bli kall, då kursen bedrivs i rehabpoolen (32-35 grader)

Flythjälpmedel skall ej tas med, det som krävs för kursen finns på plats.

Kursledare
Jessica Gard Timmerfors Jessica tog över Medborgarskolans baby och simkurser sommaren 2015 sedan hon flyttade till Örnsköldsvik från Stockholm för doktorandstudier inom kemi. Hennes vattenintresse började tidigt och hon har simtränat i cirka 10 år. Hon kan fortfarande nästan alla fyra simsätten även om fjärilstekniken saknar muskulaturen för att simmas korrekt. Efter några års uppehåll från bassängen blev saknaden för stor och hon började hon arbeta som simlärare och babysimsinstruktör. I dag har Jessica mer än 7 år erfarenhet av baby- och småbarnsim och strävar efter att varje barn självständigt skall lära känna vattnet genom övningar, sång och lek. Jessica är en van kursledare och i Stockholm har hon hållit både simkurser, kemiinspiration och matematikkurser. Hon har även hållit i nybörjarkurser i simning för vuxna. Skulle det vara av intresse så kontakta medborgarskolan så kanske kurser kan skapas.

Om du anmäler två barn så anmäl de var för sig,  (en i mammans namn och en i pappans namn)

Grupperna kan fördelas i fler tider vid många anmälningar (10.00, 10.30, 11.00, och 11.30) Skriv gärna i kommentar ifall du vill gå i samma tid som någon eller flyttar senare. 

Anmäl barnet i EN förälders namn och personnummer. Ange barnets för- och efternamn under Notering. Bokning gäller bara i undervisnings-bassängen den tid ni bokat in er i, vill ni vara i "Upplevelse-delen" måste ni betala för det i receptionen. Barn måste duscha innan bad, även håret med schampo.

Barnet skall ha badkläder på sig. Passerkorten tar ni i reception på Paradisbadet strax innan badet, de ligger i ett kuvert markerat med er simtid, Två kort per familj. Behåll kortet alla 9 gånger. Glöm ej hänglås. Fakturan kommer med posten.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Simskola från 5 år, lördagar.

Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan, kurser, Gävle, Sundsvall, Östersund, Falun

Medborgarskolan Region Mitt

Medborgarskolan bedriver kursverksamhet över hela landet och engagerar varje år omkring en miljon deltagare i olika kurser och kulturaktiviteter. Medborgarskolan Region Mitt erbjuder kurser inom alla tänkbara områden, med lokalkontor i Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Sollefteå, Falun och Ludvika. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera Simskola från 5 år, lördagar!

Liknande kurser