Silversmide

Längd
24 timmar
Pris
2 295 SEK
Nästa kurstillfälle
9 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
24 timmar
Pris
2 295 SEK
Nästa kurstillfälle
9 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Silversmide

Skapa unika och personliga gåvor med silver! Silver är lyxigt utan att vara dyrt.

Innehåll

Kursen riktar sig till både dig som är nybörjare och dig som är fortsättare.

För dig som nybörjare är målet med kursen att få en övergripande kunskap om de praktiska momenten inom silversmide: såga, fila, smida, borra, löda, slipa och polera. Genom kursen skapar du ett eller flera föremål efter egna idéer. För nybörjare är det lämpligt att börja med ett mindre föremål som involverar de grundläggande momenten som är bra att börja med.

För dig som fortsättare får du utrymme att arbeta med nya eller redan påbörjade projekt under handledning av kursledaren.

Inledningsvis går vi igenom utrustningen i smedjan samt säkerhetsföreskrifter. Kursen varvar sedan gemensamma genomgångar med eget arbete under handledning. Var och en arbetar med sitt eget projekt och på sin egen nivå.

Är du sugen på en kurs med endast infattning rekommenderar vi kursen "Silversmide med ädelstensinfattning".

Upplägg

  • Kursen går under 6 tillfällen och omfattar 4 x 45 minuter per tillfälle.
  • Vi ses i våra lokaler på Ekeby Bruk 4G.
  • Eventuella uppehåll för lov och helgdagar görs upp tillsammans i gruppen under första kurstillfället.

Förkunskap

Inga förkunskaper krävs, kursen är för både nybörjare och fortsättare. Du får individuell hjälp av kursledaren utifrån din egen kunskapsnivå.

Kursledare

Kursledare är Enny Sundell. Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Materialet finns att köpa på plats och faktureras efter avslutad kurs. Alla nybörjare börjar med en startplatta som kostar ca. 500kr. Övrig materialkostnad varierar, beroende på hur mycket material du väljer att använda.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och alla startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart. 
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
  • Vi håller till i våra hantverkslokaler på Ekeby Bruk 4G. Här finns mikro och kylskåp. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te. Gå gärna med i Facebook-gruppen ”Medborgarskolans Hantverkscentrum på Ekeby Bruk”, där du kan se och lägga upp bilder för inspiration. OBS: för kundtjänstärenden, kontakta Medborgarskolan direkt.
  • Det är bra att ha oömma kläder under kursen, eller ta med ett förkläde.
  • Är du gravid? På denna kurs kommer du i kontakt med olika kemikalier, och vi avråder därför dig som är gravid att delta i kursen.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016.  

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Silversmide är en hantverksteknik som har en lång och rik historia och ger dig möjlighet att skapa unika och personliga föremål genom att forma och manipulera silver. På Medborgarskolans Hantverkscentrum på Ekeby Bruk finns vår fina silversmidesverkstad. Sätt lite guld(silver)kant på tillvaron och gå en kurs i silversmide! 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Silversmide och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.