Silver lera-Prova på

Medborgarskolan Mitt, i Västerås
Längd
6 timmar
Pris
1 395 SEK
Nästa kurstillfälle
9 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
6 timmar
Pris
1 395 SEK
Nästa kurstillfälle
9 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Silver lera-Prova på

Vill du lära dig att göra dina egna smycken i silver? Kom och pröva silverlera!

Innehåll

Silverlera är ett material som består av finsilver i finmald form, vatten och bindemedel. Konsistensen blir som en lera. Denna lera kan du forma, kavla, göra mönster i och skära ut i valfria former. När leran har torkat bränns den med butanbrännare eller i specialugn i ca 850 grader och vips har du ett silversmycke. Efter bränningen putsas och poleras ditt smycke så att det blir blankt och fint.

På den här kursen får skapa dina egna smycken med silverlera. Du får lära dig hur du formar ditt smycke och hur du bränner det med en butanbrännare. Det gör att du redan efter den här kursen kan börja skapa dina egna silversmycken hemma. Du gör ett hängsmycke som blir färdigt att ta med hem. På den här kursen får du en liten inblick i allt det roliga och vad silverlera är.

Upplägg

  • Vi träffas en lördag.
  • 6 studietimmar. 

Vi pratar vi om vad silverlera är och hur man arbetar med det. Du får även göra dina smycken. På kursen finns det många mönster och former att välja utifrån. Vi bränner vi och polerar de smycken du gjort.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs.

Kursledare

Kursen hålls av Anneli Backer-Meurke. Anneli är certifierad silverleralärare och har lång erfarenhet av att hålla kurser i ämnet. Anneli började med silverlera redan 2006 och har sedan dess gått många kurser både i Sverige och internationellt.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Ingår i kursavgiften. Du får skapa och ta med dig ditt/dina smycken hem.

Bra att veta

 

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Silver lera-Prova på och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.