Sashiko-Japanskt broderi

Medborgarskolan Mitt, i Eskilstuna
Längd
6 timmar
Pris
995 SEK
Nästa kurstillfälle
21 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
6 timmar
Pris
995 SEK
Nästa kurstillfälle
21 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Sashiko-Japanskt broderi

Vill du lära dig Sashiko, en mycket populär lagnings/broderi teknik med tusenåriga rötter från Japan? Sashiko är en japansk broderiteknik som ursprungligen har använts för att förstärka och laga trasiga kläder och textilier. Ordet sashiko betyder ”små stygn” eller ”små hugg".

Innehåll

Du kommer få veta en del om historien bakom broderitekniken sashiko och om grundläggande regler hur sashiko broderas. Du får lära dig om symboliken bakom olika design, om mönsteröverföring och om olika sätt att sy stygnen på.

Du arbetar praktiskt med broderiet, varvat med att du får teoretisk information och demonstration om olika moment.

Vill du veta mer om broderitekniken finns ytterligare information på sidan: https://sashiko.se

Upplägg

Kursen går under en lördag och pågår mellan kl. 10:00-16:00. Tid för lunchpaus är inräknat, och vi äter gemensamt medhavd lunch i Medborgarskolans lokaler. På plats finns micro och kylskåp att låna. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te.

Kursmaterial
Kursmaterialet (tyg, sashikotråd, kopieringspapper, mönster) ingår inte i kursavgiften men finns att köpa av kursledaren på plats.

Du bör ha med dig linjal, blyertspenna, kulspetspenna, sax, broderinålar och knappnålar. Om du har, ta gärna med textil markeringspenna och ett ljust kopieringspapper för textil.

Kursledare

Kursledare är Elise Nilsson. Hon är utbildad textillärare och har många års erfarenhet av att undervisa både barn och vuxna. Intresset för textil och hantverk har följt henne med genom livet som en röd tråd. Bland annat har hon skrivit tre populära handarbetsböcker. Hon har fördjupat sitt kunnande om sashikobroderi, genom att delta och få handledning på workshops i Japan.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta på kursen. Kursen riktar sig till både nya och vana broderare och vi lär oss nya saker.

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Bra att veta

  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016.  

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Sashiko-Japanskt broderi och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.