Remake-återbrukssömnad helgkurs

Medborgarskolan Mitt, i Västerås
Längd
16 timmar
Pris
1 695 SEK
Nästa kurstillfälle
21 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar
Pris
1 695 SEK
Nästa kurstillfälle
21 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Remake-återbrukssömnad helgkurs

Remake – återbrukssömnad – HELGKURS! Denna kurs gör att du öppnar ögonen för det som finns i din omgivning och hur du kan använda det på ditt sätt för att skapa hållbara kläder! Det kreativa skapandet kommer vara i fokus under hela kursen! Kom och skapa/sy kläder på ett helt nytt sätt!

Innehåll

Att skapa kläder på ett hållbart sätt innebär att vi på den här kursen använder oss av material vi redan har hemma. Det kan vara gardiner, dukar, filtar, virkade överkast eller kläder som hänger längst in i garderoben och inte används. Sy en klänning av en gardin, sy en kjol av flera jeans, sy en jacka av en filt. Sy ut eller ta in ett plagg som inte har rätt storlek. Det bästa är att använda det som redan finns hemma och vi hjälps åt med idéer och lösningar. 

Upplägg
Kursen är lärarledd. Vi träffas över en helg, lördag och söndag kl. 10.00-16.00 båda dagarna. I det ingår paus för lunch/fika som ni själva tar med er.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften, så ta med det du vill sy av och tråd mm. Symaskiner finns att låna, men ta gärna med om du har en egen och som du är bekant med. Strykjärn/strykbräda finns och även några saxar, linjaler mm. Det kommer att finnas en del mönster att låna och inspireras av, men ta gärna med det själv om du redan vet vad du vill göra. 

Kursledare

Viveka Lundström har ett stort intresse av sömnad och har bland annat läst mönsterkonstruktion på Tillskärarakademin och Vadstena Folkhögskola. Hon har också utbildats inom Remake sömnads utbildning på Eskilstuna folkhögskola.

En labradoodle (en ras som inte fäller hår och är känd för att få är allergiska emot) kan komma att vara med på delar av kursen.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Bra att veta

  • Vi bjuder på kaffe och te i våra lokaler.
  • Tillgång till mikro finns.
  • Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Remake-återbrukssömnad helgkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.