Omplaceringshunden

Längd
6 timmar
Pris
1 590 SEK
Nästa kurstillfälle
22 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
6 timmar
Pris
1 590 SEK
Nästa kurstillfälle
22 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Omplaceringshunden

Den här kursen är för dig som gett en hund en andra chans och vill bygga er relation och ert samarbete. Att adoptera en hund kan bli känslomässigt omtumlande både för dig som ägare och för hunden. Det är nästa som om man får hem en vuxen valp.

Innehåll 
Den här kursen är för dig som gett en hund en andra chans och vill bygga er relation och ert samarbete.

Att adoptera en hund kan bli känslomässigt omtumlande både för dig som ägare och för hunden. Det är nästa som om man får hem en vuxen valp. Vi kommer diskutera vad det innebär att ta över en omplaceringshund, och vad du som ägare kan göra när det uppstår jobbiga situationer.

Praktiken kommer vi fokusera på grunderna i vardagslydnad, följsamhet, kontakt och stärka ert samarbete med målet att skapa en härlig ”vi”-känsla.

Eftersom alla omplaceringshundar kommer med sin egen ”ryggsäck” av erfarenheter är det viktigt att träna utifrån de olika hundarnas förutsättningar och behov. Under kursen kommer vi prata om vad du kan göra för att öka självförtroendet och tryggheten hos just din hund. Målet är att den snabbt ska känna sig hemma med sin nya familj och sin nya miljö.

Om du upplever stora problem och känner att du behöver ha extra hjälp med din omplaceringshund kan det vara bättre att träna individuellt. Välkommen att kontakta oss för att se över alternativ.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Alla åldrar (valpar rekommenderar valpkurs)

Kursledare
Elisabeth Glanzelius är utbildad hundinstruktör, hundpsykolog och hundbeteendevetare med utbildad diplomathund vid Hundens Hus i Stockholm. Sin första hundinstruktör utbildning gick hon 2014/2015 men valde att certifiera sig och börja jobba med detta på riktigt först i 2020. Under 2021-2022 har hon vidareutbildat sig till kantarellsök-, rallylydnads- och nose work instruktör. Elisabeth är dessutom certifierad Nose Work instruktör och auktoriserad doftprovsdomare i Svenska Nose Work klubben. Hon har levt tillsammans med hundar under de senaste 30 åren. Att jobba med utbildning, utveckling, som pedagog och coach är inget nytt för Elisabeth, det har hon arbetat med mer eller mindre under de senaste 30 åren vid olika internationella företag, då med fokus på ledare och medarbetare. Elisabeth är genom sitt företag Hundpartner Sverige H-märkt och medlem i Sveriges Hundföretagare.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Plats
I våra lokaler på Västra Vintergatan och utomhus i området – eller på annan plats som bestäms gemensamt.

Kursmaterial
Det ingår inget skrivet kursmaterial men ta gärna anteckningar om du vill.

Tips på vidareutveckling
Titta gärna efter fler hundkurser på http://medborgarskolan.se 

Bra att veta
Meddela namn, ras och ålder på hunden vid anmälan.
Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan. Skriv fullständig personnummer på åhöraren i meddelande fältet vid anmälan.

Alla hundar som går kurs hos oss på Medborgarskolan måste vara friska och vaccinerade enligt gällande regler (SKK:s regler för vaccin). Vaccinationen måste vara fullgjort utifrån hundens ålder.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Försäkringen omfattar ej egendom eller djur.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Omplaceringshunden och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.