Visa kurser.se som: Mobil

NYHET! Teckningskurs Satir – Grundnivå/Nybörjare

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Gävle
18 timmar
2019-09-12 18:00
1 250 SEK
Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

Satir kan vara roande eller retande beroende på mottagarens perspektiv. Det är ironiska och humoristiska teckningar som framförs på ett elegant sätt. Det enda som krävs är en vass penna.

Innehåll

I denna kurs får du grundläggande kunskaper i teckning. Kursen inleds med introduktion av material och enkla skisstekniker. Vi lär oss även perspektivlära på ett förenklat sätt och definition av kritik och samhällskoder. Kursen ger dig en bra grund och möjlighet till vidareutveckling inom området.

Vi kommer att skissa med blyerts- och bläckpenna och prova skissa enligt olika satirskolor.

Upplägg
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 6 veckor.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Har du erfarenhet av satirteckning bygger vi vidare på det. Har du aldrig satirtecknat förut får du lära dig grunden här.

Kursledare

Vår kursledare  är konstnär samt designer med många års erfarenhet som satirtecknare. Hans politiska teckningar och karikatyrer har bland annat publicerats i Sverige och många andra länder.

 Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Ta med passande ritblock - gärna storlek A3 eller A4. Övrigt material så som pennor, sudd finns på plats.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om NYHET! Teckningskurs Satir – Grundnivå/Nybörjare.

Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan, kurser, Gävle, Sundsvall, Östersund, Falun

Medborgarskolan Region Mitt

Medborgarskolan bedriver kursverksamhet över hela landet och engagerar varje år omkring en miljon deltagare i olika kurser och kulturaktiviteter. Medborgarskolan Region Mitt erbjuder kurser inom alla tänkbara områden, med lokalkontor i Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Sollefteå, Falun och Ludvika. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera NYHET! Teckningskurs Satir – Grundnivå/Nybörjare!