Visa kurser.se som: Mobil

NYHET! - Kreativ Programmering - Arduino

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Gävle
21 timmar
2020-02-12 18:00
1 200 SEK

Kursbeskrivning

Kursbeskrivning - översikt

Arduino är en liten dator till för alla som vill mäta eller styra något. Den är billig och enkel att använda – detta har gjort att den används inom många olika områden från nytta till nöje och från ren hobby till professionell verksamhet. Detta är en grundkurs för alla som är intresserade av vad en Arduino kan göra: konstnärer, hobbyister och programmerare.

Detta kommer att vara en blandning av workshop och kurs där vi anpassar oss efter deltagarnas erfarenheter. Efter kursen ska du ha tillräckliga kunskaper, både teoretiska och praktiska, för att kunna genomföra egna enklare projekt.

Detta är en kurs för dig som gillar kreativ programmering. Denna kurs är 1/3 Teknik, 2/3 programmering.

Nyfiken på vad man kan göra ta och titta vad dessa skolprojekt åstakommit:https://www.youtube.com/watch?v=0XTcJ5-0u00

 

Kurstillfällena kommer innefatta:

Vad är Arduino och för vem?

Programmeringsspråket och verktygen

Workshops med praktisk utveckling

Vi kommer blandad teori och praktiska övningar i hur man utvecklar ett önskat projekt. Ta gärna med dig dina ideer, annars finns grundexempel att utgå ifrån på kursen.

Upplägg

Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 6 veckor.

Förkunskaper

Inga förkunskaper men gärna ett intresse för programmering.   

Ledaren

Sven Lidström är mycket intresserad av programutveckling och elektronik. Han brinner för sina intressen och driver bland annat en blogg om Arduino: https://ar2uino.wordpress.com
Han har utbildning i både analog& digital-elektronik och programmering – mycket passande just för utveckling med Arduino. Är en erfaren kursledare som vill ge förståelse och inspiration och har hållit uppskattade kurser inom flera olika områden i över 10 år.

Han tycker att det roligaste som finns är att lära sig nya saker och att se annorlunda och kreativa användningar av sin kunskap. Gärna lösningar på vardagsproblem men också bara för att det är vackert eller roligt!

 

Kursmaterial

Vi kommer att använda oss av ett startkit ihop-plockat av ledaren som vi köper in och du får vid första tillfället.

 

Bra att veta

Du behöver ta med en bärbar dator där du kan installera nödvändig programvara. Windows, Apple eller Linux fungerar. Wi-Fi och eluttag (230V) finns tillgängligt.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om NYHET! - Kreativ Programmering - Arduino.

Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan, kurser, Gävle, Sundsvall, Östersund, Falun

Medborgarskolan Region Mitt

Medborgarskolan bedriver kursverksamhet över hela landet och engagerar varje år omkring en miljon deltagare i olika kurser och kulturaktiviteter. Medborgarskolan Region Mitt erbjuder kurser inom alla tänkbara områden, med lokalkontor i Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Sollefteå, Falun och Ludvika. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera NYHET! - Kreativ Programmering - Arduino!