Visa kurser.se som: Mobil

Minispark 2 -5 år

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Örnsköldsvik
9 timmar
2019-08-25 08:20
1 150 SEK

Kursbeskrivning

Minisparkare riktar sig till barn mellan 3 och 5 år. Vi välkomnar alla oavsett vatten vana. Genom olika övningar, lek och sång lär sig barnen de viktiga delarna i självräddning och vatten säkerhet. Vi kommer på ett lekfull sätt lära oss ta oss fram själva i vattnet.

Minisparkare (2 - 5 år)

Minisparkare riktar sig till barn mellan 2och 5 år. Vi välkomnar alla oavsett vatten vana. Genom olika övningar, lek och sång lär sig barnen de viktiga delarna i självräddning och vatten säkerhet. Vi kommer på ett lekfull sätt lära oss ta oss fram själva i vattnet. Är din 2 åring vattenrädd eller nybörjare rekommenderar vi kursen minisplaskare.

 I minisparkare så är syftet vattenvana med fokus att transportera sig med hjälp av crawlet eller benspark på rygg. Vi kommer härma olika djur i vattnet för att hitta det bästa sättet för oss att ta sig fram. Vi kommer också lära oss vattenrespekt.

Syftet med minisparkare är vattenvana och utveckla ett crawllikande simning.

 I minisimmare (3-7år) så är syftet vattenvana med lite bröstsim iblandat i kursen. Kursen är rekommenderat för 4 åringar men är ditt barn vattenvant och nyfiken på bröstsimmet passar ditt barn i denna grupp.

Är ditt barn vattenrädd eller har svårt att fokusera på att öva repetitiva övningar under större delen av lektionen rekommenderas minisimmare.

I miniplaskare (1 - 2 1/2) är syftet vattenvana med vattenrespekt och självräddning.

Upplägg

Rehab bassängen har 32-34 gradigt vatten vilket är det som rekommenderas till små barn att bada i.

Denna kurs är på nio träffar, varje träff är på 25 min.

Gå gärna in på facebook sidan "medborgarskolans simkurser" där kan ni få iformation från oss.

Bra att veta
Om du anmäler två barn så anmäl de var för sig,  (en i mammans namn och en i pappans namn)
Inget bad 20 oktober

Vid få anmälningar kan kursen eventuellt ändra tid eller gå parallellt med en snarlik kurs (miniplaskare eller minissimmare). Sånger & lekar kommer då vara samma men övningarna olika beroende på vilken kurs du går.

Kursledare Jessica Gard Timmerfors Jessica tog över Medborgarskolans baby och simkurser sommaren 2015 sedan hon flyttade till Örnsköldsvik från Stockholm för doktorandstudier inom kemi. Hennes vattenintresse började tidigt och hon har simtränat i cirka 10 år. Hon kan fortfarande nästan alla fyra simsätten även om fjärilstekniken saknar muskulaturen för att simmas korrekt. Efter några års uppehåll från bassängen blev saknaden för stor och hon började hon arbeta som simlärare och babysimsinstruktör. I dag har Jessica mer än 7 år erfarenhet av baby- och småbarnsim och strävar efter att varje barn självständigt skall lära känna vattnet genom övningar, sång och lek. Jessica är en van kursledare och i Stockholm har hon hållit både simkurser, kemiinspiration och matematikkurser. Hon har även hållit i nybörjarkurser i simning för vuxna. Skulle det vara av intresse så kontakta medborgarskolan så kanske kurser kan skapas.

Bra att veta
Personuppgiftslagen
Medborgarskolan  kommer lämna upp personuppgiften: ”ert namn”,  för att ni skall kunna  få ert passerkort,  till Paradisbadet som kommer lagra namnet i deras system för inpasseringskort. 

 Anmäl EJ i barnets namn utan anmälan MÅSTE vara i en vuxens namn. Ange barnets för- och efternamn under Notering (rättstavat för diplom). Bokning gäller bara i Rehab-bassängen den tid ni bokat in er i, vill ni vara i "Upplevelsedelen" måste ni betala för det i receptionen. Passerkorten tar ni i reception på Paradisbadet strax innan badet, de ligger i ett kuvert markerat med er simtid, behåll passerkortet för alla 9 gånger. Två kort per familj (1-2 vuxna per barn i bassängen).

Varje syskon som vill delta i vattnet måste vara anmält på kursen (syskon över 12 kan ses som medhjälpande vuxen).

Det går att vara två barn per vuxen men då måste ni ha med er egna armpuffar samt ha godkänt av ledaren innan (ledaren hjälper till under visa lekar).

Blöjbarn skall ha babybadbyxa på sig.

Viktigt att duscha barn och vuxna innan bad (även håret). Glöm ej hänglås. Fakturan kommer med posten.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Minispark 2 -5 år.

Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan, kurser, Gävle, Sundsvall, Östersund, Falun

Medborgarskolan Region Mitt

Medborgarskolan bedriver kursverksamhet över hela landet och engagerar varje år omkring en miljon deltagare i olika kurser och kulturaktiviteter. Medborgarskolan Region Mitt erbjuder kurser inom alla tänkbara områden, med lokalkontor i Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Sollefteå, Falun och Ludvika. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera Minispark 2 -5 år!