Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Örnsköldsvik
9 timmar
2021-03-07 15:00
1 170 SEK

Kursbeskrivning

Anmäl EJ i barnets namn utan anmälan MÅSTE vara i en vuxens namn. Ange barnets för- och efternamn under Notering.

Minisparkare (2 - 5 år)

Minisparkare riktar sig till barn mellan 2och 5 år. Vi välkomnar alla oavsett vatten vana. Genom olika övningar, lek och sång lär sig barnen de viktiga delarna i självräddning och vatten säkerhet. Vi kommer på ett lekfull sätt lära oss ta oss fram själva i vattnet. Är din 2 åring vattenrädd eller nybörjare rekommenderar vi kursen minisplaskare.

 I minisparkare så är syftet vattenvana med fokus att transportera sig med hjälp av crawlet eller benspark på rygg. Vi kommer härma olika djur i vattnet för att hitta det bästa sättet för oss att ta sig fram. Vi kommer också lära oss vattenrespekt.

Syftet med minisparkare är vattenvana och utveckla ett crawllikande simning.

 I miniplaskare (1 - 2 1/2) är syftet vattenvana med vattenrespekt och självräddning.

Upplägg

Bassängen är bara 28 grader varm. Behöver ditt barn varmare vatten rekommenderar vi våra kurser i Paradisbadet (34-35 grader). Det kalla vattnet gör att uppvärmningsövnignar kommer vara en del av lektionerna. Därför är lektionen 45 minuter istället för 25. 
Denna kurs är på nio träffar, 45minuter per träff.

 Vid få anmälningar kan kursen eventuellt ändra tid eller gå parallellt med en snarlik kurs (miniplaskare eller minissimmare). Sånger & lekar kommer då vara samma men övningarna olika beroende på vilken kurs du går.

Kursledare

Jessica Gard Timmerfors Jessica tog över Medborgarskolans baby och simkurser sommaren 2015 sedan hon flyttade till Örnsköldsvik från Stockholm för doktorandstudier inom kemi. Hennes vattenintresse började tidigt och hon har simtränat i cirka 10 år. Hon kan fortfarande nästan alla fyra simsätten även om fjärilstekniken saknar muskulaturen för att simmas korrekt. Efter några års uppehåll från bassängen blev saknaden för stor och hon började hon arbeta som simlärare och babysimsinstruktör. I dag har Jessica mer än 7 år erfarenhet av baby- och småbarnsim och strävar efter att varje barn självständigt skall lära känna vattnet genom övningar, sång och lek. Jessica är en van kursledare och i Stockholm har hon hållit både simkurser, kemiinspiration och matematikkurser. Hon har även hållit i nybörjarkurser i simning för vuxna. Skulle det vara av intresse så kontakta medborgarskolan så kanske kurser kan skapas.

Viktigt att duscha barn och vuxna innan bad (även håret). med posten

Anmäl EJ i barnets namn utan anmälan MÅSTE vara i en vuxens namn. Ange barnets för- och efternamn under Notering (rättstavat för diplom).

Varje syskon som vill delta i vattnet måste vara anmält på kursen (syskon över 12 kan ses som medhjälpande vuxen).

Anmäl EJ i barnets namn utan anmälan MÅSTE vara i en vuxens namn. Ange barnets för- och efternamn under Notering.

Både barn och den vuxna måste duscha kropp och hår ordentligt innan med tvål och schampo.

Ingången till simhallen är på baksidan av simhallen (mot fotbollsplanen)

Herrarnas omklädningsrum är till höger när du kommer in och damernas en trappa ner. När du har duschat finns en trappa/dörr ifrån duscharna till poolområdet. 

Fakturan kommer med mail om du inte aktivt väljer med post i nästa steg. 

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Minispark.

Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan, kurser, Gävle, Sundsvall, Östersund, Falun

Medborgarskolan Region Mitt

Medborgarskolan bedriver kursverksamhet över hela landet och engagerar varje år omkring en miljon deltagare i olika kurser och kulturaktiviteter. Medborgarskolan Region Mitt erbjuder kurser inom alla tänkbara områden, med lokalkontor i Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Sollefteå, Falun och Ludvika. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera Minispark!

Liknande kurser