Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Örnsköldsvik
9 timmar
2022-08-21 08:25
1 170 SEK

Kursbeskrivning

Är ditt barn någonstans mellan Babysim & Simskola? Nu startar vi Minisim som riktar sig till barn mellan 2 1/2 och 5 år. Vi välkomnar alla oavsett vatten vana. Genom olika övningar, lek och sång lär sig barnen de viktiga delarna i simning och vatten säkerhet.

Obs! Välj alternativet Medborgarskolan faktura vid anmälan, se informationsvideo innan ni väljer betalalternativ:

 

Minisim (3-7 år)

Är ditt barn inte redo för simskola än. Är det svårt att motivera barnet under längre upprepningar eller att ni vill låta barnet fortsätta utveckla sin vattenvana men ändå börja med bröstsimmet.

Är barnet inte motoriskt redo för simskola men vill ändå börja lära sig bröstsimmet.

Eller har ditt barn stor vattenrespekt eller vattenrädsla och du tycker det är viktigare att stor del av lektionen övas på att bli mer bekväm med lite bröstsim.

Minisim riktar sig till barn mellan 3 och 7 år. Vi välkomnar alla oavsett vatten vana. Genom olika övningar, lek och sång lär sig barnen de viktiga delarna i simning och vatten säkerhet. Vi kommer på ett lekfull sätt börja med bröstsimmet. Ditt barn kommer inte lära sig sätta ihop arm och bentag i denna kurs utan vi kommer lägga mest tid på vattenvana samt lära sig armtag och bentag var för sig.

Är din 3-åring vattenrädd eller nybörjare rekommenderar vi kursen minispark istället.

 
Upplägg
Rehab bassängen har 32-34 gradigt vatten vilket är det som rekommenderas till små barn att bada i.

Plats: Paradisbadets varma aktivitetspool.

Denna kurs är på nio träffar, varje träff är på 25 min.
Inget bad den:

Vid få anmälningar kan kursen eventuellt ändra tid eller gå parallellt med en snarlik kurs (minisparkare). Sånger & lekar kommer då vara samma men övningarna olika beroende på vilken kurs du går.


Kursledare
Jessica Gard Timmerfors
Jessica tog över Medborgarskolans baby och simkurser sommaren 2015 sedan hon flyttade till Örnsköldsvik från Stockholm för doktorandstudier inom kemi.
Hennes vattenintresse började tidigt och hon har simtränat i cirka 10 år. Hon kan fortfarande nästan alla fyra simsätten även om fjärilstekniken saknar muskulaturen för att simmas korrekt.
Efter några års uppehåll från bassängen blev saknaden för stor och hon började hon arbeta som simlärare och babysimsinstruktör. I dag har Jessica mer än 7 år erfarenhet av baby- och småbarnsim och strävar efter att varje barn självständigt skall lära känna vattnet genom övningar, sång och lek.
Jessica är en van kursledare och i Stockholm har hon hållit både simkurser, kemiinspiration och matematikkurser. Hon har även hållit i nybörjarkurser i simning för vuxna. Skulle det vara av intresse så kontakta medborgarskolan så kanske kurser kan skapas.

Bra att veta
Anmäl EJ i barnets namn utan anmälan MÅSTE vara i en vuxens namn. Ange barnets för- och efternamn under Notering (rättstavat för diplom).
Bokning gäller bara i Rehab-bassängen den tid ni bokat in er i, vill ni vara i "Upplevelsedelen" måste ni betala för det i receptionen.
 Armbandet hämtar ni ut innan kursstart, Mer information om detta kommer när ni anmält er.

Varje syskon som vill delta i vattnet måste vara anmält på kursen. Syskon över 12 kan ses som medhjälpande vuxen.

Det går att vara två barn per vuxen men då måste ni ha med er egna armpuffar (enda gången armpuffar används under kursen är när 1 vuxen är i vattnet med två barn).

Viktigt att duscha barn och vuxna innan bad (även håret). 

Kursen drivs för tillfället med en förälder i bassängen, den andra föräldern kan sitta med på land. I mån av plats eller om man har speciella behov så kan båda föräldrarna vara med i vattnet.

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Minisim.

Medborgarskolan Mitt

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolan är ett studieförbund med humanistisk värdegrund, som sätter viljan att lära först. Vi är ett av landets största studieförbund och erbjuder kurser för alla inom ett stort antal områden - både fysiska kurser och distanskurser. En...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle


Recensioner
Bli den första att recensera Minisim!