Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Örnsköldsvik
9 timmar
2020-01-19 10:00
1 170 SEK

Kursbeskrivning

Är ditt barn inte redo för simskola än. Är det svårt att motivera barnet under längre upprepningar eller att ni vill låta barnet fortsätta utveckla sin vattenvana men ändå börja med bröstsimmet.

Minisimmare (3-7 år)

Är barnet inte motoriskt redo för simskola men vill ändå börja lära sig bröstsimmet.

Eller har ditt barn stor vattenrespekt eller vattenrädsla och du tycker det är viktigare att stor del av lektionen övas på att bli mer bekväm med lite bröstsim. Minisimmare riktar sig till barn mellan 3 och 7 år. Vi välkomnar alla oavsett vatten vana. Genom olika övningar, lek och sång lär sig barnen de viktiga delarna i simning och vatten säkerhet. Vi kommer på ett lekfull sätt börja med bröstsimmet. Ditt barn kommer inte lära sig sätta ihop arm och bentag i denna kurs utan vi kommer lägga mest tid på vattenvana samt lära sig armtag och bentag var för sig.

Är din 3 åring vattenrädd eller nybörjare rekommenderar vi kursen minisparkare, då det är lättare att bli mer säker i vattnet utifrån ett crawlliknande simsätt.

Lär ditt barn simma är fokus på bröstsim med lite vattenvanelekar. I denna kurs ligger störst fokus på att lära sig korrekta bentag och simma bröstsim.

Upplägg
Denna kurs är på nio träffar, varje träff är på 25 min.

Viktigt, anmälan skall vara i den vuxna personens namn och personnummer, skriv anhörig 2 namn och personnummer i notering för att kunna få 2 inpasseringsband.

Kursledare
Jessica Gard Timmerfors
Jessica tog över Medborgarskolans baby och simkurser sommaren 2015 sedan hon flyttade till Örnsköldsvik från Stockholm för doktorandstudier inom kemi.
Hennes vattenintresse började tidigt och hon har simtränat i cirka 10 år. Hon kan fortfarande nästan alla fyra simsätten även om fjärilstekniken saknar muskulaturen för att simmas korrekt.
Efter några års uppehåll från bassängen blev saknaden för stor och hon började hon arbeta som simlärare och babysimsinstruktör. I dag har Jessica mer än 7 år erfarenhet av baby- och småbarnsim och strävar efter att varje barn självständigt skall lära känna vattnet genom övningar, sång och lek.
Jessica är en van kursledare och i Stockholm har hon hållit både simkurser, kemiinspiration och matematikkurser. Hon har även hållit i nybörjarkurser i simning för vuxna. Skulle det vara av intresse så kontakta medborgarskolan så kanske kurser kan skapas.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Om du anmäler två barn så anmäl de var för sig,  (en i mammans namn och en i pappans namn)

Inget bad 1/3


Anmäl EJ i barnets namn utan anmälan MÅSTE vara i en vuxens namn. Ange barnets för- och efternamn under Notering.

Denna kurs gäller i rehabpoolen den tid ni har anmält er på, vill ni bada i paradisbadet måste ni betala för det i receptionen (eller hämta ett band om ni har månadskort)

Är ni en ny deltagare kommer ert band ligga i en påse i receptionen (ta bara det band som har ert namn på). Har du gått kurs hos oss förut så blir kursen automatisk pålagt på ditt band.

 Vi godkänner två deltagande vuxna per anmälan, och en anmälan gäller 1 barn, vid syskon gör två anmälningar (syskon över 1 år kan ej vara deltagare på babysim, men babyn kan vara deltagare på övriga kurser). Det går därför att registrera två band. Om ni vill ha två bad behöver du skriva den andra anhöriges fulla namn och personnummer under notering.

Banden är personliga och vid borttappade band debiterar paradisbadet 100kr. 

Vi kommer samla in barnets namn för diplom under kursen.

Barnet skall ha baby badbyxa på sig när det badar.

Rehab bassängen har 32 gradigt vatten vilket är det som rekommenderas till små barn att bada i.
Denna simskola är på nio träffar, varje träff är på 25 min.
Glöm ej hänglås.
Fakturan kommer med posten.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Minisim.

Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan, kurser, Gävle, Sundsvall, Östersund, Falun

Medborgarskolan Region Mitt

Medborgarskolan bedriver kursverksamhet över hela landet och engagerar varje år omkring en miljon deltagare i olika kurser och kulturaktiviteter. Medborgarskolan Region Mitt erbjuder kurser inom alla tänkbara områden, med lokalkontor i Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Sollefteå, Falun och Ludvika. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera Minisim!