Visar 1-20 av 28 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 28 träffar
1
2

Att lära sig massera kan vara användbart i flera olika syften. Du kan jobba som massör eller bara massera vänner och familj. Att gå en massagekurs innebär att du får lär dig vad de olika massagegreppen är bra för och hur du kan lindra värker och skador. För att få mer information kan du skicka en intresseanmälan när du har hittat en massagekurs eller en behandling som du tycker verkar intressant.

Massagekurs

Ingen skulle tacka nej till en skön massage. Massage är bra för kroppen i många olika syften. Massage påverkar nervsystem och blodcirkulation. Massage minskar spänningar och har en lugnande effekt hos de flesta människorna. Att få massage av en professionell massör kan även hjälpa mot arbets- och idrottskader. För dig som ser massage som ett framtida yrke finns diplomerade massageutbildningar.  Om du bara vill ge massage till personer inom din kompiskrets och samla pluspoäng eller tjäna extra pengar så kan du välja att gå en massagekurs för hemmabruk.

» Massagekurser Stockholm
» Massagekurser Göteborg 
» Massagekurser Malmö

Olika massagemetoder

Massagen är en gammal behandlingsmetod som har påträffats i vår historia redan 3000 år före Kristus. Det har utvecklats många olika typer av massagebehandlingar med specifika syften. Några massagemetoder som de flesta känner igen är bland annat klassisk massage, idrottsmassage och thaimassage. Några mer ovanliga typer av massage är Energimassage, Fibromassage och Spädbarnsmassage. Skillnaden mellan de olika massagemetoderna kan vara att man masserar mer eller mindre på ytan och på djupet. Innan du väljer att gå en massagekurs kan det vara bra att läsa på vilken typ av massagemetod som du skulle ha mest användning för.

Om Massage

Massage är en metod som använts länge på olika håll i världen, främst har det varit en del av läkande behandlingar av sjukdomar och skador. Från att ha använts i läkande syfte utan att man egentligen haft kunskap om varför det fungerat används massage idag med mycket god vetskap om dess effekter. Idag är massage inte bara en läkande konst utan också en mycket vanlig metod för avslappning och stresshantering.

Massagekurser

På en massagekurs får du lära dig grunderna i massage. Du får lära dig om vad som händer med kroppen när den får massage och du får lära dig att massera på rätt sätt. Massage sätter igång blodcirkulationen vilket har många positiva effekter, dock ska man aldrig bli masserad om man är förkyld då den ökade cirkulationen riskerar att förvärra förkylningen. Vill du lära dig mer om massagens effekter och de olika tekniker som du kan använda dig av?

Olika typer av massage

Det finns flera olika typer av massage som består av olika metoder och kan ha olika syften. Bland dessa finns till exempel:

Bindvävsmassage
En metod som sägs lossa på fastvuxen bindväv. Effekterna av den är ökad blodcirkulation, flexiblare hud och att kroppen släpper på spänningar och värk. Den här behandlingen brukar kunna vara ganska plågsam.

Fibromassage
Den här metoden ska öka blodcirkulationen, lindra smärta av vara avspännande. Det är en mild massagemetod bestående av lätta strykningar och speciella grepp var största användningsområde är att lindra med kroniska smärtor.

Idrottsmassage
Idrottsmassage används i syftet att förbättra en idrottares prestationer. Man ser till att mjuka upp musklerna för att motverka spänningar och träningsverk vilket också gör att man har större chans att undvika skador.

Presselmassage
Är en lite annorlunda metod som utvecklades av Simeon Pressel som i rysk fångenskap under andra världskriget. Massagen utförs varannan gång på benen och varannan gång på ryggen och ska verka balanserande på patienten för att hjälp vid olika sjukdomar och rubbningar.

Taktil massage
Metoden består i princip av mjuka smekningar med syftet att beröra de taktila receptorerna i huden. Denna typ av beröring ska utlösa hormonet oxytocin som är smärtlindrande, minskar halten av stresshormoner, snabbar på läkning och sänker blodtrycket. Därav är metoden vanlig i syfte att lindra smärtor och ge avslappning och välmående.

Självmassage
Självmassage är en metod som helt enkelt går ut på att utföra massage på sig själv utanpå kläderna. Det består av enkla grepp vars syften är att ge avslappning, släppa spänningar i rygg nacka och axlar och även vara stresslindrande.

Baybmassage
Är likt den taktila massagen mer lätt beröring än knådningar och tryck. Lätta varma strykningar som stimulerar barnets blodcirkuulation, andning och matsmältning hjälper barnet att slappna av. Det handlar förstås också mycket om kärlek och närhet utöver de fysiskt positiva effekterna.

Chokladmassage
En massage där chokladolja eller ren choklad används i behandlingen. Chokladen ger huden antioxidanter och frigör "må bra" hormoner. Behandlingen avslutas ofta med en varm kopp choklad eller chokladbit. 

Är du intresserad av få massage istället för att lära dig att massera?
Vi som står bakom kurser.se har även skapat aktivitet.se där du bland annat hittar ett stort utbud av aktiviteter inom spa och behandling. 

Jämför kurser