Lust att skriva - En skrivarkurs i Fredriksberg

Medborgarskolan Mitt, i Fredriksberg
Längd
16 timmar
Pris
700 SEK
Nästa kurstillfälle
9 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar
Pris
700 SEK
Nästa kurstillfälle
9 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Lust att skriva - En skrivarkurs i Fredriksberg

Vill du skriva en bästsäljare, en berättelse om ditt liv till eller slagkraftiga insändare till lokaltidningen? Oavsett vad du vill skriva och vilken bakgrund du har är du välkommen till kursen ”Lust att skriva”.

Innehåll

Konsten att skriva på svenska. Vi lär oss om små och stora berättelser, brev till barnbarnen, dikt, novell, drama, dagbok, sagor och mycket annat. Vi utgår från kursdeltagarnas behov och intressen så det blir roligt medan vi lär oss. Självklart i ett behagligt tempo. Mellan träffarna får du hemläxor i form av skrivuppgifter av enklare slag och utan krav. Vi skapar text utifrån våra erfarenheter och bakgrund, ser hur en text är uppbyggd och provar att skriva olika typer av text. Kursen är öppen för alla som vill börja skriva eller kanske utveckla sitt skrivande.

Upplägg

Vi kommer träffas 8 gånger i C-salen på Fredriksbergs Folkets Hus och varje träff varar cirka två timmar med fikapaus inräknad. Vi kommer att träffas åtta gånger med start i september och avslut i januari 2025. 

Planerade datumen för träffarna:

  • 9, 16 september
  • 7, 23 oktober
  • 4, 18 november
  • 2, 16 december

Kursmaterial

Kursmaterial tar du med själv, kollegieblock, penna, laptop eller det du vill använda. 

Kursledare

Lasse Öhrbom (journalist) och Mocki Hägg (författare).

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta Alexander Högbom på 0727291691 eller alexander.hogbom@medborgarskolan.se.
  • OBS! Kontollera din skräppost. Du får en kallelse/faktura via mail och i vissa fall händer det att mail från oss hamnar där.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Lust att skriva - En skrivarkurs i Fredriksberg och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.