Visa kurser.se som: Mobil

Lär ditt barn simma

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Örnsköldsvik
9 timmar
2022-08-21 09:40
1 170 SEK

Kursbeskrivning

Här får ditt barn lära sig grundläggande simkunskaper. Och du som förälder lär dig hur du ska instruera ditt barn, till att simma att bröstsim på ett korrekt och lätt sätt.

Obs! Välj alternativet Medborgarskolan faktura vid anmälan, se informationsvideo innan ni väljer betalalternativ:

 

Lär ditt barn simma, från 4-7 år, grundkurs i bröstsim för barn

Det sättet du lärde dig simma på i skolan är inte det lättaste sättet att simma på, genom att lära dig grunderna om simläge, muskler som ska användas och hur tagen ska tas kan ditt barn få en lättare start i vattnet. Vi utgår från bröstsimtekniken men först måste barnen få lära sig att bli trygga i vattnet!

Därefter arbetar de med konsten att få arm- och bentag att fungera tillsammans och till sist flytförmågan. Du som förälder hjälper till så att barnen kan lära sig bröstsimmet motoriskt. Du lär dig lära ut bröstsimmet så att ni lätt kan fortsätta öva hemma och efter kursen.
Vi använder oss av traditionella hjälpmedel och bygger stegvis upp simkunskaperna.
Bassängen är 32-34 grader varm.
Ett pluspoäng är att ditt egna bröstsimteknik ofta blir bättre efter kursen.


Upplägg
Denna kurs gäller för en vuxen tillsammans med ett barn. Både den vuxna och barnet ska vara ombytta och duschade med tvål och schampo innan bad. Gruppövningar varvas med individuell träning.

Plats: Paradisbadet, varma aktivitetspoolen

Förkunskaper
Inga förkunskaper kräv, men barnet måste vara motiverat att lära sig simma.
Motoriskt är barnet redo för bröstssimundervisning när barnet kan cykla, på en tvåhjuling, utan stödhjul.
Motoriken och motivationen är viktigare än barnets ålder. Annars rekommenderar vi kursen Minisim där fokus är vattenvana och crawlsimmet.
Flythjälpmedel skall ej tas med, det som krävs för kursen finns på plats.

Kursledare
Jessica Gard Timmerfors
Jessica tog över Medborgarskolans baby och simkurser sommaren 2015 sedan hon flyttade till Örnsköldsvik från Stockholm för doktorandstudier inom kemi.
Hennes vattenintresse började tidigt och hon har simtränat i cirka 10 år. Hon kan fortfarande nästan alla fyra simsätten även om fjärilstekniken saknar muskulaturen för att simmas korrekt.
Efter några års uppehåll från bassängen blev saknaden för stor och hon började hon arbeta som simlärare och babysimsinstruktör. I dag har Jessica mer än 7 år erfarenhet av baby- och småbarnsim och strävar efter att varje barn självständigt skall lära känna vattnet genom övningar, sång och lek.
Jessica är en van kursledare och i Stockholm har hon hållit både simkurser, kemiinspiration och matematikkurser. Hon har även hållit i nybörjarkurser i simning för vuxna. Skulle det vara av intresse så kontakta medborgarskolan så kanske kurser kan skapas.

Bra att veta:
Om du anmäler två barn så anmäl dem var för sig.

Anmäl EJ i barnets namn utan anmälan MÅSTE vara i en vuxens namn. Ange barnets för- och efternamn under Notering. Bokning gäller bara i Rehab-bassängen den tid ni bokat in er i, vill ni vara i "Upplevelse-delen" måste ni betala för det i receptionen. Barnet och den vuxna skall ha badkläder på sig.

Både barn och den vuxna måste duscha kropp och hår ordentligt innan med tvål och schampo.

 Armbanden får ni i hämta reception på Paradisbadet innan kursstart. Ni får Mer info om detta när ni anmält er. Ett armband per förälder. Behåll armbandet för alla 9 gånger.

Kursen drivs för tillfället med en förälder i bassängen, den andra föräldern kan sitta med på land. I mån av plats eller om man har speciella behov så kan båda föräldrarna vara med i vattnet.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Lär ditt barn simma.

Medborgarskolan Mitt

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolan är ett studieförbund med humanistisk värdegrund, som sätter viljan att lära först. Vi är ett av landets största studieförbund och erbjuder kurser för alla inom ett stort antal områden - både fysiska kurser och distanskurser. En...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle


Recensioner
Bli den första att recensera Lär ditt barn simma!