Körsång med The Shipwreck Haulers

Längd
32 timmar
Pris
600 SEK
Nästa kurstillfälle
29 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
32 timmar
Pris
600 SEK
Nästa kurstillfälle
29 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Körsång med The Shipwreck Haulers

Här är en verkligen en unik och spännande kör där vi får lära oss traditionella sjömanssånger, eller "Sea Shanties". The Shipwreck Haulers har vid flera tillfällen framträtt både på Folk at Heart, Live at Heart och vid egna konserter t ex i kyrkan.

Vi sjunger sea shanties (sjömansvisor), som i äldre dagar användes för att koordinera arbete på skeppet, som hissning av ankare och segel. Vi använder oss av Shantyman när vi sjunger, vilket är en typ av "call and response-teknik".
Många av de texter vi sjunger handlar om kärlek och tragedi; längtan och förtvivlan samt glädje, med roliga och spännande berättelser.
Exempel på shanties vi sjunger är: "Leave Her, Johnny", "Nelson's Blood", "Shallow Brown", "South Australia", "Rolling Down to Old Maui" och "Lowlands, Away" samt Robin's (Kapten Berg's) egenskrivna shanties.

Welcome aboard, John'! 

Upplägg:
Torsdagar mellan kl. 18:00-19:30

Förkunskaper:
Kursen är öppen för såväl erfarna sångare som nybörjare, men tidigare erfarenheter i stämsång är önskvärt. Du kan också komma att behöva öva lite hemma för att lära dig körens tidigare repertoar

Just nu tar vi gärna in fler medlemmar, så välkommen att anmäla dig!
Du är välkommen att prova på första gången

Gruppen är för vuxna (från 18 år)

Körledare:
Ledare för kören är Robin Berg (Kapten Berg). Robin är musiker och kompositör och skriver bland annat shanties samt kompositioner till film/TV-spel. Robin spelar även diverse instrument, som: slagverk, banjo och concertina.

 

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka två veckor före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Körsång med The Shipwreck Haulers och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.