Keramiklek - kurs för barn och vuxna (Lördag)

Längd
14 timmar
Pris
1 695 SEK
Nästa kurstillfälle
30 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
14 timmar
Pris
1 695 SEK
Nästa kurstillfälle
30 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Keramiklek - kurs för barn och vuxna (Lördag)

Kom och uppleva keramikens fantastiska värld med ditt barn!

Innehåll
Här lär vi oss tillsammans att bearbeta lera och skapa utifrån den. Vi får kännedom om olika tekniker och utvecklar tillsammans vår kreativitet. I denna kurs ingår inte drejning.

Upplägg
Vi träffas under tre lördagar. Observera att det är olika tider de olika dagarna: två första lördagar kl.10-14. Glasering sker en lördag eftermiddag två veckor senare kl.15:00-18:00. Åldersgräns på barnet är 8-15 år. Endast ett barn per vuxen anmäld. 
OBS anmäl bara den vuxna personen och skriv namnet på barnet + dess ålder i meddelanderaden.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper för att delta i kursen.

Kursledare
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Bränning ingår i deltagaravgiften, lera tillkommer med 85 kr/kilo och faktureras efter avslutad kurs. Ta med papper, penna, trasa/handduk att linda in den fuktiga leran i, plastkasse till förvaring och rent plastförkläde.

Bra att veta 
Deltagaravgiften avser en vuxen och ett barn. Den vuxna personen ansvarar (självklart) för sitt barn. Alla hjälps åt för att det ska bli en trevlig och rolig helg tillsammans.
OBS: anmäl bara den vuxna personen och skriv namnet och ålder på barnet i meddelanderaden.

Ta på oömma kläder och ha gärna med ett förkläde. I våra lokaler finns kylskåp och micro att nyttja. Vi skickar kallelse/faktura inför kursstart.

I den anrika tegelbyggnaden på Ekeby Bruk finner du Medborgarskolans Hantverkscentrum. Här får du chansen att skapa med lera i vår fantastiska keramikverkstad, precis som konstnärerna för Upsala-Ekeby gjorde fram till 1970-talet. Välkommen till en plats full av historia och lustfyllt lärande!

Visste du att?
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Keramiklek - kurs för barn och vuxna (Lördag) och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.