Keramik och drejning - Höst intensiv

Längd
14 timmar
Pris
1 550 SEK
Nästa kurstillfälle
21 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
14 timmar
Pris
1 550 SEK
Nästa kurstillfälle
21 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Keramik och drejning - Höst intensiv

Keramik är roligt! Här är en intensivkurs i keramik på 4 tillfällen Vi arbetar med kavling, ringling, tumning, drejning och skulptur. Släpp loss skaparglädjen! Att arbeta med lera är ett av de äldsta uttrycken för mänskligt skapande.

Detta är en intensivkurs, där vi ses 3 kvällar under samma vecka för att skapa med keramik genom dess olika tekniker och en eftermiddag i december för att glasera.
Se schema under "upplägg"
Innehåll:
Keramik är så mycket mer än drejning, här erbjuds du att även skapa i fler tekniker, såsom kavling, ringling, tumning, och skulptur. Baskunskaper som lerhantering, beskickning och glasering är också viktiga steg i processen. Kursen har både teoretiska moment men består mestadels praktisk handledning. 
Mål
Keramikkursen är öppen för alla och har fritt skapande i stöd av en erfaren kursledare. Kursen är både för dig som är nybörjare och dig som skapat tidigare, som deltagare får du utvecklas utifrån där du är i dina kunskaper och inom de tekniker du själv föredrar.
Att arbeta med lera är ett av de äldsta uttrycken för mänskligt skapande. Kursen för dig som gillar att arbeta med dina händer och som uppskattar känslan och glädjen av att själv tillverka något bestående.

Upplägg
Måndag 21/10 16:30-19:30 (4x45min) - Skapa med keramik och drejning
Tisdag   22/10 16:30-19:30 ( 4x45min) - Skapa med keramik och drejning
Onsdag 23/10 16:30-18:45 ( 3x45min) - Beskickning
Onsdag 11/12 14:00-16:15 ( 3x45min) - Glasering

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs!
Alla är varmt välkomna, både nybörjare och du som erfaren delatagre

Kursledare
Eva-Lena Fagrell är en positiv och engagerad person men kunskap inom flera konstnärliga områden. Hon har gått bild och keramik på Karlskoga Folkhögskola men har också många års erfarenhet av Medborgarskolans egna keramik och drejkurser. Hon brinner också för betonggjuteri och gillar att skapa alster med en rostig cool look, men även att kombinera olika konstformer för att få fram häftiga verk.
Eva-Lena är i grunden utbildad undersköterska och administratör.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Materialkostnad tillkommer:
Lera 75 kr/kg inkl. glasyr.
Bränningsavgift (skröj och glasyrbränning) 100kr / person per kurs. utifrån rådande elkostnaderna.
Vi reserverar oss för prisändringar

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder både kvällskurser eller helgkurser i keramik. Vi har även ett stort utbud inom andra hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar.

Bra att veta
Medtag en rulle plastfolie, 2 plastkassar, trasor att vira om leran, engångshandskar och förkläde.
Medtag anteckningsblock och penna.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart. Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Keramik och drejning - Höst intensiv och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.