Keramik Barn + Vuxen

Längd
12 timmar
Pris
1 395 SEK
Nästa kurstillfälle
13 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar
Pris
1 395 SEK
Nästa kurstillfälle
13 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Keramik Barn + Vuxen

Här får ni tillsammans lära er det roliga hantverket keramik! Vi arbetar med kavling, ringling, tumning, drejning och skulptur. Släpp loss skaparglädjen! I denna kurs går en betalande vuxen, med ett barn utan extra kostnad, bortsett från använt material.

Innehåll
Vi arbetar med olika tekniker såsom kavling, ringling, tumning, skulptur och drejning. Att arbeta med lera är ett av de äldsta uttrycken för mänskligt skapande. Kursen för dig som gillar att arbeta med dina händer och som uppskattar känslan och glädjen av att själv tillverka något bestående. Du väljer fritt vad du vill göra i samråd med ledaren.

Ett av Medborgarskolans fyra kärnvärde är:
Utveckling i samverkan
Vi tror att människor utvecklas bäst i samverkan med andra. Därför vill vi skapa mötesplatser där ett givande och tagande får alla att känna delaktighet. Med nya kunskaper, ökat självförtroende och ­sociala nätverk får människor möjligheter och styrka att själva utforma och påverka sina liv.
Därför möts både nya och erfarna deltagare i denna kurs för att även inspirera varandra
Våra andra fina kärnvärden hittar du på https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/

Upplägg
Vi träffas under 6 veckor 2 x 45 min, samma veckodag och tid.

Vi anpassar verksamheten efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Denna kurs genomförs i en mindre grupp anpassat till lokalen. Det finns även möjlighet att delta digitalt vid behov, men kursen genomförs främst fysiskt. Om du har fler funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs!
Alla är varmt välkomna, både nybörjare och du som redan provat på.

Kursledare
Harry Hasso är utbildad slöjdlärare sedan många år tillbaka. Han har varit aktiv i föreningen Lertyg & har många strängar på sin lyra. Harry är en hejare på att dreja & har egen verkstad. Han har genomfått flera utbildningar & är alltid nyfiken på att lära sig mer. Stor tillgång som kursledare hos oss på Medborgarskolan.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Materialkostnad tillkommer:
Lera 75 kr/kg inkl. glasyr.
Bränningsavgift (skröj och glasyrbränning) 100kr / vuxenperson per kurs. utifrån rådande elkostnaderna.
Vi reserverar oss för prisändringar

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder olika kurser i keramik och drejning både för vuxna och barn. Vi har även ett stort utbud inom andra hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar.

Bra att veta
Vid anmälan: Anmäld endast den vuxna, uppge barnets personnummer i notering/meddelande.
Priset inkluderar 1 vuxen och 1 barn ( ett extrabarn kostar 750kr)
Medtag en rulle plastfolie, 2 plastkassar, trasor att vira om leran, engångshandskar och förkläde.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Keramik Barn + Vuxen och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.