Kantarellsök

Medborgarskolan Mitt, i Kristinehamn
Längd
9 timmar
Pris
1 590 SEK
Längd
9 timmar
Pris
1 590 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Info om Kantarellsök

Snart är det kantarellsäsong och du vill även kunna aktivera hundens nos. Varför inte slå ihop två flugor i en smäll? Här lär vi hunden söka kantareller och att arbeta med nosen flitigt för att hjälpa dig söka upp skogens guld.

Innehåll

Hitta skogens guld med hjälp av din hund! Ibland är kantarellerna svåra att hitta i skogen, då kan hunden vara det perfekta hjälpmedlet.

De kan till och med känna doften av kantareller som gömmer sig under mossan. På kursen lär ni er grunden till att söka kantareller i skogen. En rolig och uppskattad aktivitet för både hund och förare. Gula kantareller ingår.

Upplägg

Kursen är under söndagar och hålls utomhus i Kristinehamns skogar. Under kursen kommer teori varvas med praktiskt arbete. Varje ekipage kommer få jobba utifrån sina grunder och förutsättningar och önskemål. Det kommer även finnas tid för frågor och diskussioner.

Hunden kan komma att få sitta i bilen och vila emellanåt.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Kursen är lämplig för en hund från sex månader gammal.

Kursledare
Sandra Klingström, uppväxt med hundar och har gått gymnasielinjen djurvård med inriktning på hund. Hon är Noseworkinstruktör, doftprovsdomare och även Certifierad hundtränare och coach.
Tillsammans med sin labrador Svante tränar och tävlar hon i Nosework och Freestyle. Förutom det så håller dom också på med lite jaktapportering, personspår, föremålssök och kantarellsök.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Gula kantareller ingår i kursen.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6% rabatt på Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Prata med kursledaren eller titta gärna efter fler hundkurser på http://medborgarskolan.se 

Bra att veta
Meddela namn, ras och ålder på hunden vid anmälan.
Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan. Skriv fullständig personnummer på åhöraren i meddelande fältet vid anmälan.

Alla hundar som går kurs hos oss på Medborgarskolan måste vara friska och vaccinerade enligt gällande regler (SKK:s regler för vaccin). Vaccinationen måste vara fullgjort utifrån hundens ålder.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Försäkringen omfattar ej egendom eller djur.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Kantarellsök och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.