Visa kurser.se som: Mobil

Jobba som SEO-skribent

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Gävle
10 timmar
2020-02-10 18:00
1 740 SEK

Kursbeskrivning

SEO är en förkortning för engelska ordet för sökmotoroptimering. Det handlar om att synas högt på Google. En mycket viktig hörnsten inom SEO är texterna. Texter som ofta skrivs av en SEO-skribent.

Tycker du om att skriva och formulera dig? Vill du lära dig mer om textens betydelse inom SEO? Söker du ett flexibelt extrajobb? Då passar denna kurs dig.

Kursen passar för dig som:

  • Vill söka jobb inom branschen och ha en utbildning på ditt CV 
  • Lära dig mer om textens betydelse inom SEO
  • Förbättra synligheten på din blogg/hemsida

 

Kursupplägg

5  tillfällen på vardera 90 minuter. Under kursens gång är det även möjligt att göra enklare uppgifter som kommenteras via mail eller Skype

 1. Vad är SEO?

En grundläggande genomgång om vad SEO är och vilka grundstenar som finns inom detta. Fokus kommer ligga på texternas betydelse men för att sätta allt i en kontext kommer även andra delar presenteras.

2.  Onpage

Onpage är texten som finns synlig för besökarna på en hemsida. Hur ska den byggas för att Google ska gilla den och premiera den i sökresultatet? Hur kommer man före första sökresultatet?

 3. Offpage

Offpage är texter som placeras på andra webbsidor än den som ska ranka men som ändå direkt eller indirekt påverkar rankingen. Hur, var och varför används offpage-texter?

4. Och nu? Kunder, arbetsgivare eller egna projekt?

Var kan du få jobb som SEO-skribent? Hur hittar man jobben och kunderna? Hur går det att tjäna pengar på bloggar och hemsidor?

 

5. "Testa på"

Skriv texter hemma och ta med för utvärdering och feedback - eller skriv en enklare text under kvällen.

 

 

Kurslitteratur: Boken ”Guldläge på Nätet” ingår i avgiften. Boken behöver inte läsas för att förstå lektionerna men passar bra för dig som vill fördjupa dig lite extra.

 

 

Om Skribentus

Johan Hummelgård (Skribentus) har över 10 års erfarenhet av att jobba som SEO-skribent. Han driver även ett par egna webbsidor, bloggar samt spökbloggar.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jobba som SEO-skribent.

Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan, kurser, Gävle, Sundsvall, Östersund, Falun

Medborgarskolan Region Mitt

Medborgarskolan bedriver kursverksamhet över hela landet och engagerar varje år omkring en miljon deltagare i olika kurser och kulturaktiviteter. Medborgarskolan Region Mitt erbjuder kurser inom alla tänkbara områden, med lokalkontor i Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Sollefteå, Falun och Ludvika. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera Jobba som SEO-skribent!