Visa kurser.se som: Mobil

Jazzdans nybörjare

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Gävle
8 timmar
2022-10-11 18:00
1 195 SEK

Kursbeskrivning

Jazzdansens ursprung och uppkomst kan härledas till afrikanska folkdanser som i samband med slavhandeln till USA blandades med amerikanska och senare även europeiska influenser. De olika förgreningarna av jazzdans ligger till grund för många andra dansstilar som exempelvis stepp, funk, hiphop, Charleston, Broadway jazz

Innehåll

Jazzdansen är tydligt förankrad i den afroamerikanska danskulturens rörelsekvalitéer så som tyngd, kraft och dynamik med fokus på rytmik, tajming och uttryck. Den musik vi dansar till kan vara allt ifrån trumrytmer eller jazz-/soul-/funkmusik till modern rock- och popmusik. Relationen mellan dansen och musiken är av stor betydelse. Jazzen har inte en bestämd stil eller teknik på samma sätt som den klassiska baletten, utan är en blandning av flera olika stilar och influenser. Målet med kursen är att öva koordination, rytm- och danskänsla genom olika stegsekvenser och kombinationer.

 Upplägg

  • Vi träffas en gång i veckan.
  • 8 tillfällen.
  • Varje tillfälle är 60 minuter.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs.

Kursledare

Jennie Waldenby. Dansen har alltid haft en stor betydelse i Jennies liv. Under åren har hon bl.a. dansat på Assiako, en dansskola i Montpellier i södra Frankrike, på Marikas Dans- och Modestudio i Stockholm och nu senast utbildat sig till danslärare på Göteborgs Universitet i dansstilarna street, jazz och modern och nutida dans. Jennie brinner för att sprida dansen som uttrycksmedel och hon önskar att alla ska få möjligheten att utöva dans utifrån sina egna förutsättningar och på sina egna villkor. Dans är glädje! Och tillsammans med andra blir det dubbel glädje!

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Våra lokaler ligger centralt i Gävle.
  • Avstånd till lokal- och regionalbussar 200 m, tågstation 350 m.
  • Parkeringar och parkeringshus finns runt omkring våra lokaler.
  • Kök med micro, kyl, frys, vattenkokare och kaffemaskin finns.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jazzdans nybörjare.

Medborgarskolan Mitt

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolan är ett studieförbund med humanistisk värdegrund, som sätter viljan att lära först. Vi är ett av landets största studieförbund och erbjuder kurser för alla inom ett stort antal områden - både fysiska kurser och distanskurser. En...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle


Recensioner
Bli den första att recensera Jazzdans nybörjare!