Inga recensioner än

Japanska introduktionskurs

Längd
16 timmar
Pris
1 175 SEK
Nästa kurstillfälle
20 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar
Pris
1 175 SEK
Nästa kurstillfälle
20 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Drömmer du om den fascinerande japanska kulturen. Ska företaget ge sig in på den asiatiska marknaden eller vill du förstå manga och animé på originalspråket? Japanskan tillhör de största språken i världen och talas av drygt 125 miljoner människor.

Ta chansen att lära dig japanska hos Medborgarskolan, under trivsamma former och i en avspänd atmosfär bekantar du dig med språket hos oss. 

Innehåll 

  • Denna kurs ger en introduktion till det japanska språket, och vänder sig både till den som inte kan någon japanska alls och till den som försökt lära sig lite på egen hand.
  • Vi tittar på språkets historia och hur kulturen skiner igenom i språket, samtidigt som vi lär oss användbara ord och fraser.
  • Vi går igenom grundläggande grammatik och meningsbyggnad för att förstå hur själva språket är uppbyggt.
  • Vi tittar på hur de olika skriftsystemen fungerar, och parallellt med att vi går igenom hiragana och katakana lär vi oss på ett naturligt sätt rätt uttal.
  • Vi pratar också om studieteknik och de förutsättningar vi som svensktalande har att lära oss japanska.

Upplägg 

Vi träffas en gång i veckan på distans.

Kurstillfällena kommer att vara en blandning av genomgångar och gemensamma övningar där du själv får använda de byggstenar du lärt dig, öva på ditt uttal och din hörförståelse. I kombination med detta kommer du att få övningsuppgifter att repetera och fundera på hemma.

Förkunskaper 

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare 

Torkel Edström är mycket språkintresserad och pratar ett flertal språk flytande. Han har bott utomlands länge, bland annat på Irland och i Japan, och har i många år arbetat på multinationella företag med mycket internationella kontakter.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial  

Vi använder ingen kursbok, utan material mailas ut i samband med varje kurstillfälle.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse/faktura innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

20 september, 2023

  • Kurs
  • Distans

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Japanska introduktionskurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
Medborgarskolan Mitt
Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolan är ett studieförbund med humanistisk värdegrund, som sätter viljan att lära först. Vi är ett av landets största studieförbund och erbjuder kurser för alla inom ett stort antal områden - både fysiska kurser och distanskurser. En...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Highlights