Visa kurser.se som: Mobil

Japanska introduktionskurs

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Distans
16 timmar
2022-02-15 17:00
1 125 SEK

Kursbeskrivning

Drömmer du om den fascinerande japanska kulturen. Ska företaget ge sig in på den asiatiska marknaden eller vill du förstå manga och animé på originalspråket? Japanskan tillhör de största språken i världen och talas av drygt 125 miljoner människor.

Ta chansen att lära dig japanska hos Medborgarskolan, under trivsamma former och i en avspänd atmosfär bekantar du dig med språket hos oss.

Innehåll
Denna kurs ger en introduktion till det japanska språket, och vänder sig både till den som inte kan någon japanska alls och till den som försökt lära sig lite på egen hand. Vi tittar på språkets historia och hur kulturen skiner igenom i språket, samtidigt som vi lär oss användbara ord och fraser. Vi går igenom grundläggande grammatik och meningsbyggnad för att förstå hur själva språket är uppbyggt. Vi tittar på hur de olika skriftsystemen fungerar, och parallellt med att vi går igenom hiragana och katakana lär vi oss på ett naturligt sätt rätt uttal. Vi pratar också om studieteknik och de förutsättningar vi som svensktalande har att lära oss japanska.

Upplägg
Vi träffas en gång i veckan på distans.

Kurstillfällena kommer att vara en blandning av genomgångar och gemensamma övningar där du själv får använda de byggstenar du lärt dig, öva på ditt uttal och din hörförståelse. I kombination med detta kommer du att få övningsuppgifter att repetera och fundera på hemma.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Torkel Edström är mycket språkintresserad och pratar ett flertal språk flytande. Han har bott utomlands länge, bland annat på Irland och i Japan, och har i många år arbetat på multinationella företag med mycket internationella kontakter.

Medborgarskolan har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Vi använder ingen kursbok, utan material mailas ut i samband med varje kurstillfälle.

Bra att veta
Medborgarskolan skickar kallelse/faktura inför kursstart.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Japanska introduktionskurs.

Medborgarskolan Mitt

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolan är ett studieförbund med humanistisk värdegrund, som sätter viljan att lära först. Vi är ett av landets största studieförbund och erbjuder kurser för alla inom ett stort antal områden - både fysiska kurser och distanskurser. En...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera Japanska introduktionskurs!