Visa kurser.se som: Mobil

Jägarskolan

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Sundsvall
30 timmar
2 500 SEK

Kursbeskrivning

Välutbildade jägare är ett villkor för att jakten ska respekteras i samhället. Kunskap om viltet är en förutsättning för att kunna jaga. Ju mer du kan om en art desto mer intressant och spännande blir det. Att kunna avgöra om ett klövtryck kommer från rådjur eller dovhjort, om den flygande fågeln är en vigg eller knipa. Ta jägarexamen och upptäck samtidigt mer om naturen! Du lär dig allt du behöver veta om jakt, vapenlagar och ekologi.

Innehåll
Kursen omfattar både grundkurs och högviltvård och leder fram till fullständig jägarexamen. Efter genomgången kurs får du avlägga prov för jägarexamen. Komplett utbildning där du får den teoretiska kompetensen och praktiska träningen du behöver för att ta jägarexamen. Kunskaper om viltet, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningar för att bli en ansvarsfull jägare.

Upplägg
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 10 veckor.
Inkl vapenvård, skjutprov och uppskjutning.

Förkunskaper
Förkunskaper i jakt eller skytte är inte nödvändiga, men kan underlätta vid de praktiska övningarna.

Kursledare
Anders Norberg kommer från Indal och undervisar i Jägarskolan, Anders har jagat det mesta i vår Svenska fauna i 30 år och har utbildat sig i Jägarskolan, Jaktledare, Eftersök på skadat vilt, kötthantering och Björnjakt hos Jägarförbundet. Medborgarskolan har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Utöver kursavgiften tillkommer kostnader för litteratur Din väg till jägarexamen ca 470:-, teoriprov 250 kr och praktiskt skjutprov på skjutbanan mellan 1250 kr-1700 kr.
Kursboken Din väg till jägarexamen köper du själv på nätet hos www.bokus.com

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt hos www.bokus.com samt hos Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Ange rabattkod medbo18 vid beställning hos Bokus, eller ta med din kallelse/faktura till Akademibokhandeln för att få tillgång till rabatten.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarskolan.

Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan, kurser, Gävle, Sundsvall, Östersund, Falun

Medborgarskolan Region Mitt

Medborgarskolan bedriver kursverksamhet över hela landet och engagerar varje år omkring en miljon deltagare i olika kurser och kulturaktiviteter. Medborgarskolan Region Mitt erbjuder kurser inom alla tänkbara områden, med lokalkontor i Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Sollefteå, Falun och Ludvika. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera Jägarskolan!