Visa kurser.se som: Mobil

Jägarexamen - teori

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Distans
48 timmar
2 550 SEK

Kursbeskrivning

Ta jägarexamen och upptäck samtidigt mer om naturen! Lär dig allt du behöver veta om jakt, vapenlagar och ekologi! Välutbildade jägare är ett villkor för att jakten ska respekteras i samhället. Kunskap om viltet är en förutsättning för att kunna jaga. Ju mer du kan om en art desto mer intressant och spännande blir det.

Innehåll
Kursen ger dig den teoretiska kompetens du behöver för att förbereda dig inför proven i jägarexamen. Du får kunskaper om viltet, jakten och vapnet. Kursens innehåll gäller både för småvilt och högvilt (klass 1 vapen) och möjlighet till att träna skjuta med vapen.

Upplägg
Kursen omfattar 16 kursträffar, 4 x 45 min per tillfälle av teori på distans.

Efter kursen finns det tillfällen för examensprov och vapenvård, skjutprov och uppskjutning som genomförs av jägarförbundet där ni själva tar kontakten med skjutbanorna vi har i landet.

Förkunskaper
Ingen förkunskap behövs.

Kursledare
Vår kursledare Peter Lundberg har varit kursledare i många år och har stor erfarenhet av att utbilda nya jägare. Förutom studieförbund har Peter arbetet med att utbilda nya jägare för Svenska Jägarförbundet. Han samarbetar även med att besikta skjutna djur för Länsstyrelsens räkning. Peter är också utbildad skjutledare. Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Vi kommer att använda oss av Jägarförbundets "Jägarboxen" som ni köper själva.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarexamen - teori.

Medborgarskolan Mitt

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolan är ett studieförbund med humanistisk värdegrund, som sätter viljan att lära först. Vi är ett av landets största studieförbund och erbjuder kurser för alla inom ett stort antal områden - både fysiska kurser och distanskurser. En...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera Jägarexamen - teori!