Visa kurser.se som: Mobil

Vi gör just nu en uppföljande undersökning gällande hur COVID-19 har påverkat och fortsätter att påverka hur och om du väljer att gå en kurs. Vi är så tacksamma om du vill svara på våra frågor. Gå till undersökningen!

Jägarexamen - Praktisk skjutskola & Teori

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Gävle
48 timmar
2020-10-28 18:00
2 300 SEK

Kursbeskrivning

Ta jägarexamen och upptäck samtidigt mer om naturen! Du lär dig allt du behöver veta om jakt, vapenlagar och ekologi! Välutbildade jägare är ett villkor för att jakten ska respekteras i samhället. Kunskap om viltet är en förutsättning för att kunna jaga. Ju mer du kan om en art desto mer intressant och spännande blir det.

Vid eventuell fortsatt framfart av Coronaviruset under hösten 2020 kommer denna kurs att ges på distans.

Innehåll
Kursen ger dig den teoretiska kompetens du behöver för att förbereda dig inför proven i jägarexamen. Du får kunskaper om viltet, jakten och vapnet. Kursens innehåll gäller både för småvilt och högvilt (klass 1 vapen) och möjlighet till att träna skjuta med vapen.

Upplägg
Kursen omfattar 12 träffar , 4 x 45 min per tillfälle av teori i vår lokal på Medborgarskolan. Det erbjuds praktisk skjutskola ute på skjutbanan i Älgsjön, Mårtsbo på lördagar och söndagar via Gefleortens Jaktskytteklubb.

Efter kursen finns det tillfälle för examensprov och vapenvård, skjutprov och uppskjutning som genomförs av jägarförbundet.

Datum för skjutning får du veta av kursledaren när det kommer att ordnas. Kostnad för teoriprov, skjutprov och ammunition mm tillkommer.

Förkunskaper
Ingen förkunskap behövs.

Kursledare
Vår kursledare Peter Lundberg har varit kursledare i många år och har stor erfarenhet av att utbilda nya jägare. Förutom studieförbund har Peter arbetet med att utbilda nya jägare för Svenska Jägarförbundet. Han samarbetar även med att besikta skjutna djur för Länsstyrelsens räkning. Peter är också utbildad skjutledare. Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Vi kommer att använda oss av Jägarskoleboxen upplaga 2019 som vi köper in och du får vid första tillfället. Har du redan materialet meddela oss detta vid anmälan.

Bra att veta
Vi erbjuder kursen på plats i vår lokal. Om läget inte ändrats med Covid-19 kan denna kurs bli digital.

Skjutproven/den praktiska delen sker på skjutbanan vid Älgsjön. Kostnader för prov och ammunition tillkommer. Det som ingår i kursen är materialet samt teorilektioner.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarexamen - Praktisk skjutskola & Teori.

Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan, kurser, Gävle, Sundsvall, Östersund, Falun

Medborgarskolan Region Mitt

Medborgarskolan bedriver kursverksamhet över hela landet och engagerar varje år omkring en miljon deltagare i olika kurser och kulturaktiviteter. Medborgarskolan Region Mitt erbjuder kurser inom alla tänkbara områden, med lokalkontor i Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Sollefteå, Falun och Ludvika. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera Jägarexamen - Praktisk skjutskola & Teori!

Liknande kurser