Jägarexamen på distans - Skytte i Värmland

Längd
48 timmar
Pris
4 250 SEK
Nästa kurstillfälle
26 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
48 timmar
Pris
4 250 SEK
Nästa kurstillfälle
26 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Jägarexamen på distans - Skytte i Värmland

Jägarexamen på distans är en komplett utbildning som ger dig den teoretiska kompetens och praktiska träning du behöver för att ta jägarexamen, där skyttet kommer vara i Värmland. Kursen ger kunskaper om viltet, jakten och vapnet och de bästa förutsättningarna för att bli en ansvarsfull jägare.

Innehåll
På våra kurser i jägarexamen får du lära dig de grundläggande teoretiska och praktiska delarna som behövs för att bli en säker och ansvarsfull jägare. Under kursens gång får du den teoretiska kompetensen och praktiska träningen du behöver för att ta jägarexamen. Du får också möjlighet att träffa andra kursdeltagare och utbyta erfarenheter. Utöver kurstillfällena kan det vara bra att öva enskilt på de olika momenten.

De teoretiska delarna handlar bland annat om:
- Jakten och dess olika metoder
- Viltkunskap
- Vapenkännedom
- Jaktlagstiftningen
- Jägarens ansvar och rättigheter

För att klara det teoretiska provet rekommenderas en viss del självstudier mellan sammankomsterna.

Upplägg
TEORI - Lärarledda lektioner på distans i realtid varje Onsdag kl.18:00-21:00 med start 20 mars, 8 tillfällen, 32 studietimmar. Det finns möjlighet att examinera i alla län, och du får efter utbildningen uppgifter till den examinator som kan hjälpa dig med provet på plats. 

SKYTTE - Skyttepraktiken/proven kommer att genomföras på en av de skyttebanor vi har samarbete med i Karlstad, Kil, Forshaga, Kristinehamn eller Karlskoga. Skyttet Kommer att vara antingen en helg (Fredagseftermiddag & Lördag - Söndag) eller vardagskvällar under några veckor, ca 24 studietimmar med skytteövning inklusive de olika proven för skytte. Skyttet kommer hållas under våren 2024.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Magnus har många års erfarenhet av jakt och ett djupt engagemang för friluftsliv. Han förespråkar hållbar jakt som anpassas efter markens bärkraft. Dessutom har Magnus en hund specialiserad på eftersök. Hans teknikintresse gör att han använder moderna tekniska hjälpmedel för att genomföra den teoretiska utbildningen.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial som vi använder oss av är Jägarnas Riksförbunds material  (Din väg till jägarexamen ) som du köper själv.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Bra att veta
Förutom kursavgiften så tillkommer Naturvårdsverkets provavgifter på ca 1400 kr samt kostnad för förbrukat ammunition. Eventuella omprov bekostas av kursdeltagare. Provavgifter och ammunition bettlas på pals till provrättarna och skytteklubben.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Jägarexamen på distans - Skytte i Värmland och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.