Visa kurser.se som: Mobil

Jägarexamen (jägarskola + examination) för småvilt och högvilt

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Gävle
60 timmar
2019-10-16 18:00
2 600 SEK

Kursbeskrivning

Välutbildade jägare är ett villkor för att jakten ska respekteras i samhället. Kunskap om viltet är en förutsättning för att kunna jaga. Ju mer du kan om en art desto mer intressant och spännande blir det. Ta jägarexamen och upptäck samtidigt mer om naturen! Du lär dig allt du behöver veta om jakt, vapenlagar och ekologi.

Innehåll
Kursen ger dig den teoretiska kompetens och praktiska träning du behöver för att förbereda dig inför proven i jägarexamen. Du får kunskaper om viltet, jakten och vapnet. Kursens innehåll gäller både för småvilt och högvilt (klass 1 vapen)

Upplägg
Kursen omfattar 4 x 45 min per tillfälle av teori därefter blir det praktiska övningar. Kursen avslutas med examensprov och vapenvård, skjutprov och uppskjutning.
Datum för skjutning får du veta av kursledaren när det kommer att ordnas. Kostnad för teoriprov, skjutprov och ammunition mm tillkommer.

Förkunskaper
Ingen förkunskap behövs.

Kursledare
Vår kursledare Peter Lundberg har varit kursledare i många år och har stor erfarenhet av att utbilda nya jägare. Förutom studieförbund har Peter arbetet med att utbilda nya jägare för Svenska Jägarförbundet. Han samarbetar även med att besikta skjutna djur för Länsstyrelsens räkning. Peter är också utbildad skjutledare.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Vi kommer att använda oss av Jägarskoleboxen som vi köper in och du får vid första tillfället.

Bra att veta

Skjutproven sker på skjutbanan vid Älgsjön.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarexamen (jägarskola + examination) för småvilt och högvilt.

Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan, kurser, Gävle, Sundsvall, Östersund, Falun

Medborgarskolan Region Mitt

Medborgarskolan bedriver kursverksamhet över hela landet och engagerar varje år omkring en miljon deltagare i olika kurser och kulturaktiviteter. Medborgarskolan Region Mitt erbjuder kurser inom alla tänkbara områden, med lokalkontor i Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Sollefteå, Falun och Ludvika. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera Jägarexamen (jägarskola + examination) för småvilt och högvilt!