Jägarexamen

Medborgarskolan Mitt, i Strängnäs
Längd
40 timmar
Pris
3 750 SEK
Längd
40 timmar
Pris
3 750 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Info om Jägarexamen

Komplett teoretisk kurs som ger dig den teoretiska kompetensen du behöver för att så småningom skriva examination i Jägarexamen.

Innehåll

Detta är en teoretisk kurs där du får kunskaper om viltet, jakten och vapnet som ger dig de bästa förutsättningar för att bli en ansvarsfull jägare.

Upplägg

För att ta komplett Jägarexamen krävs teori, examination, praktisk övning, skjutprov och eventuellt omprov. Teori - genomförs i denna kurs på Medborgarskolan under ledning av kursledare. Examination - erbjuds efter avslutat kurs. Ingår ej. Se pris och detaljerad info nedan. Praktisk övning/träningsskytte och prov - sker på skjutbana och ingår ej i denna kurs. Vi hjälper gärna till att förmedla kontakt med skjutbanan för bokningar men du som deltagare ansvarar själv för den delen. Se pris och detaljerad info nedan.

Vid kursstarten diskuterar vi igenom kursens upplägg. Det är viktigt att du pratar med kursledaren om du skulle behöva vara borta från något kurstillfälle.

Eventuella kursuppehåll görs i samråd med gruppen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare 

Björn Wigholm är en jakt, hund och naturintresserad 56 åring som jagat i 39 år. Han sätter etiken och respekten för det vilda vi skall jaga väldigt högt. Björn ser viltet som en närproducerad råvara till middagsbordet och skall därmed behandlas med en varsam hand. Säkerhet och glädje i jakten skall gå hand i hand.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial

Kursmaterialet vi använder är Jägarnas Riksförbunds bok "Din väg till Jägarexamen". Du beställer ditt kursmaterial via denna länk https://shop.jagarnasriksforbund.se/bocker-och-kursmaterial/din-vag-till-jagarexamen-bokljudbok. Kursmaterialet finns även som ljudbok. Kontakta oss för rabattkod.

Examination

Examination anordnas i anslutning till sista kurstillfället. Teoriprovet kostar 500kr och betalas direkt till förhörsförrättaren. Ta med godkänd legitimation samt ett foto (likt ett passfoto för Jägarbeviset) till teoriprovet.

Praktisk övning/träningsskytte och prov

Denna del av kursen ombesörjs ej av Medborgarskolan. Vi förmedlar gärna kontakten till skjutbanan och din kursledare svarar givetvis på frågor kring detta under kursens gång. Kostnader för lerduvor och ammunition tillkommer och betalas kontant till instruktör/provledare på plats. Vapen (för övning och prov) finns att låna på skjutbanan. Praktikdelen innehåller säker vapenhantering, avståndsbedömning, hagel och kulskytte.

Priser (med reservation för ändringar)

Precision och säker vapenhantering 200kr. Praktiskt hagelgevärsprov 400 kr (Omprov 100 kr). Praktiskt grundprov kulgevär 200 kr (Omprov 100 kr). Praktiskt högviltprov/kulgevär 200kr. Denna del förmedlas ej via Medborgarskolan. Du får på eget initiativ ta kontakt med skjutbana för att genomföra provet. Provet kan göras efter det att man klarat precision och säker vapenhantering, praktiska grund- och hagelgevärsprov. Görs tidigast efter mitten av april. Behöver du göra omprov? Då bokar du det själv på plats direkt med provledaren.

Kallelse/faktura

Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Bra att veta

Vi i bjuder på kaffe och té som finns i våra lokaler. Tillgång till mikro och kylskåp finns.

Folkbildning 

Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Jägarexamen och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.