Italienska A2 del 3

Längd
16 timmar
Pris
1 495 SEK
Nästa kurstillfälle
22 februari, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar
Pris
1 495 SEK
Nästa kurstillfälle
22 februari, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Italienska A2 del 3 <distans i realtid>

Pasta, fotboll och lutande tornet i Pisa. Italienarna har satt sitt land på kartan med många världsberömda ting. Den europeiska stöveln, alpernas toppar och vackra landskap gör Italien till ett kärt resmål. Lär dig att prata italienska och briljera när du åker dit!

Innehåll
En kurs för dig som kommit i kontakt med språket tidigare och har bra baskunskaper men vill komma vidare i språket. Du kommer bl.a. fortsätta lära dig:

  • Föra enklare samtal
  • Berätta om dig själv
  • Klara dig på hotell och under resan
  • Beställa på restaurang
  • Prata om dåtiden
  • Uttrycka sig om framtiden.
  • Repetition och nya moment som att göra jämförelse
  • Använda konditionalis och konjunktiv 

Upplägg
Kursen är en distans kurs i realtid och går en gång i veckan i åtta veckor, samma dag och tid. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Efter avslutad kurs erbjuder vi möjlighet att boka plats på kommande fortsättningskurs. 

Förkunskaper
Du kan förstå mycket enkla meningar, ställa och besvara enkla frågor. Du kan använda fraser för att beskriva var du bor och människor du känner. Känner du dig osäker på din nivå så kan du göra vårt språktest här:

Kursledare
Manuela Ruppel Olsson tog sin akademiska examen i italienska språket vid universitetet i Udine och har sedan dess undervisat i italienska som andra språk i mer än 38 år. Hon lever sedan 20 år i Sverige där hon är verksam som lärare i italienska, författare av kurslitteratur och arrangör av språkresor till Italien. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. I kursen används boken Allora 3 - Fördjupningskurs i Italienska med ISBN-nummer: 9789198457957. Boken finns att beställa på bland annat Bokus.com samt Adlibris.com.  Beställ boken först när du har fått din kallelse.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
När du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör för att utnyttja din rabatt på: Klicka här!

Kallelse/faktura
Alla kursstarter är preliminära. Köp ingen kurslitteratur innan du fått kallelse av oss. Kallelse/faktura till kursen med definitivt startdatum skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Folkbildning Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång. 

Bra att veta
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Anmälan
Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 075-241 68 50. 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Italienska A2 del 3 och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.