Höstlovs workshop för barn - Lär dig väva!

Längd
3 timmar
Pris
395 SEK
Nästa kurstillfälle
1 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
3 timmar
Pris
395 SEK
Nästa kurstillfälle
1 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Höstlovs workshop för barn - Lär dig väva!

Höstlovsworkshop för barn! Kom och prova på vävning under höstlovet! Det här är en aktivitet för dig mellan 8-12 år.

Innehåll
I denna workshop kommer vi att prova på att väva på kartong. Av ditt vävda alster kan du välja att sy en liten väska, göra en tavla eller en figur att använda som bokmärke. Vi börjar med att planera vad du vill göra under dagens övning och sätter tillsammans upp en väv av lämplig storlek. Du väljer själv vilka färger som ska ingå i din väv och tillsammans hjälps vi åt att få till färgbyten i väven. Väven kan till sist monteras av kartongen och vi påbörjar monteringen av det du planerat göra. 

Att väva på kartong kräver ingen avancerad utrustning. Under workshopen får du verktygen för att fortsätta skapa hemma. 

Upplägg
Workshoptillfället håller på under tre timmar, mellan 10.00-13.00 onsdag vecka 44. Under tillfället kommer vi att prova på enklare vävning samt hinna med en paus med fika.

Kursledare
Kursledare är Elin Claesson och Åsa Ögren. 

Elin Claesson är utbildad i handvävning vid Handarbetets vänner. Hon håller även kurser i broderi vid Medborgarskolan och Handarbetets vänner. Se mer av Elins arbeten på instagram: rutigt_

Åsa Ögren har skapat i textila material under många år och har studerat vävning på Fornby folkhögskola. Åsa håller även kurser i stickning i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Enköping. 

De är båda utbildade slöjdhandledare för barn och unga och har gått Slöjdhandledarutbildningen som hålls av hemslöjdskonulenterna i Uppsala, Västmanland och Dalarna.

Förkunskaper
Det här är en nybörjarkurs och inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial
Material för att sätta upp väven kommer att finnas på plats. Garn kommer även det att finnas, men i begränsat antal färger. Har du något eget material du vill prova använda är det fritt fram att ta med det!

Bra att veta 
I våra lokaler finns kylskåp och micro att nyttja. Vi skickar kallelse/faktura inför kursstart.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Höstlovs workshop för barn - Lär dig väva! och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.