Visa kurser.se som: Mobil

Hönskurs i Örnsköldsvik - en dagskurs

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Örnsköldsvik
11 timmar
2020-03-29 10:00
1 400 SEK

Kursbeskrivning

Kursen startar någon dag i mars 2020.

Intresserad av att hålla höns? Häng med oss till Gårdsbacken och häng med hönsen en dag! Fika och lunch ingår

Innehåll
Under en heldag hos oss på vår gård, Gårdsbacken, så får du möjlighet att lära dig massor om att skaffa höns. Vi har haft höns på gården i tjugo år och nu delar vi
med oss av våra erfarenheter till dig som är intresserad och själv funderar på att skaffa höns. Vi startar kursdagen med att ”hänga med hönsen” där vi studerar lite av deras beteenden och förhoppningsvis kommer vi även att ha kycklingar att gulla med. Lite av det vi kommer att gå igenom:

Svenska Lanthönsklubben Genbank - vad menas med det?
Regler för stadshöns
Lantraser alt. värphybrider
Flockstorlek - tupp eller inte?
Praktiska detaljer med hönshuset och hönsgården
Utfordring
Daglig vård
Ägglägging
Ruvning och kycklingar
Anatomi
Och mycket, mycket mer…

Upplägg
 Lunch och fika ingår i priset.

Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper om höns.

Kursledare
Paula har haft höns på sin gård Gårdsbacken i tjugo år.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Tillhandahålls av ledaren

Bra att veta
Ta på oömma kläder och ta med stövlar.
Vägbeskrivning:
Gårdsbacken ligger i Västergundsjö, som ligger drygt två mil ifrån stan efter 352:an. Om man tar av E4:an vid "höghusen", mot Björna och nollställer trippmätaren så är det 21 km till avtagsvägen till byn. Kommer man från stanhållet så svänger man höger från Björmavägen ner mot byn. Kör några hundra meter efter byvägen, passera först en liten röd stuga på vänster sida, försätt rakt fram nerför backen, ta INTE av första avtagsvägen till höger.
När träden tar slut på höger sida och åkern öppnar upp så ser ni vår gårdsskylt, Gårdsbacken. Där tar ni av till höger, följer vår lilla väg och kommer fram till gården. Alltså, ANDRA avtagsvägen till höger sedan man svängt in på byvägen. Välkomna!

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hönskurs i Örnsköldsvik - en dagskurs.

Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan, kurser, Gävle, Sundsvall, Östersund, Falun

Medborgarskolan Region Mitt

Medborgarskolan bedriver kursverksamhet över hela landet och engagerar varje år omkring en miljon deltagare i olika kurser och kulturaktiviteter. Medborgarskolan Region Mitt erbjuder kurser inom alla tänkbara områden, med lokalkontor i Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Sollefteå, Falun och Ludvika. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera Hönskurs i Örnsköldsvik - en dagskurs!