Hathayoga med Maria Nordström

Medborgarskolan Mitt, i Karlstad
Längd
20 timmar
Pris
1 717 SEK
Nästa kurstillfälle
21 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
20 timmar
Pris
1 717 SEK
Nästa kurstillfälle
21 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Hathayoga med Maria Nordström

Hatha yoga, har sitt ursprung från Indien och är den form av yoga vilket de flesta yogaformer har sitt ursprung från.  Syftet med hathayoga är att skapa balans i kroppens energisystem och genom det uppnå balans såväl fysiskt som psykiskt. Ordet ”hatha” betyder kraft eller ansträngning.

Hathayoga har sitt ursprung från Indien och är den form av yoga vilket de flesta yogaformer har sitt ursprung från.  Syftet med hathayoga är att skapa balans i kroppens energisystem och genom det uppnå balans såväl fysiskt som psykiskt. Ordet ”hatha” betyder kraft eller ansträngning och hänvisar till att yoga börjar med ansträngning och går sedan över till lugnare övningar, andningsövningar och energilås för att avslutas med vila (savasana).

Innehåll 

Välkommen till hathayoga för nybörjare. I denna kurs kommer du att få lära dig hathayogans grunder i form av olika asanas (yogapositioner), pranayamas (andningsövningar), mudras (handformationer), bandhas (lås) och shatkaramas (reningsprocesser). Vi kommer tillsammans skapa flöden av asanas och fokusera på andningen som är en väldigt viktig del inom yogan. Vi kommer inte fokusera på prestation utan möta kroppen där den är med ett syfte att skapa inre balans och union med dig själv.

Upplägg

Kurs en gång i veckan, samma dag och tid, med uppehåll påskveckan

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Du utvecklas utifrån dina egna förutsättningar

Kursledare

Kursledare är Maria Nordström som har sammanlagt 440 timmars yogalärarutbildning inklusive pranayama och meditation. Maria är utbildad i yinyoga, hathayoga, vinyasaflow och yoga för chakrasystemet via skolor som Yandara Yoga Institute, ATMA yoga samt yinyogacenter.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Inget kursmaterial behövs.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Bra att veta

Ha gärna på dig ledig klädsel med en topp som inte kasar upp vid upp och nedåtvända rörelser. Ta gärna med en långärmad tröja som kan vara skön att ta på sig vid avslutande avslappning. 

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.  

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Hathayoga med Maria Nordström och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.