Visa kurser.se som: Mobil

Gitarr akustisk för barn 7-12år

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Falun
10 timmar
2022-09-22 16:30
995 SEK

Kursbeskrivning

En gitarr är ett oerhört tacksamt instrument, med tre ackord kan du kompa tusentals sånger. Lär dig grunderna och njut av glädjen av att spela med andra.

Innehåll
Vi bekantar oss med gitarrens anatomi, lär oss ta öppna ackord och övar på gehör. Målet är att du ska få en bra taktkänsla och grundläggande teoretiska kunskaper. Vi kommer att spela lättkompade och välkända låtar tillsammans som du kommer att kunna spela vid alla typer av tillfällen.

Upplägg
Gruppundervisning i små grupper, kursen omfattar 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 10 veckor.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, bara lust och intresse att spela gitarr.

Kursledare

Mats spelade i olika band redan under de tidigaste åren och har sedan 80-talet arbetat som professionell musiker (gitarrist och basist) i rock/dansband samt som trubadur och studiomusiker. Har sedan 25 år även ägt och drivit inspelningsstudio och produktionsbolag. Har  parallellt med detta också arbetat som musik- och musik/teaterproduktions-lärare  på estetprogrammen på Haraldsbo- samt Lugnetgymnasiet.

Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Vi kommer att använda boken "Kompa enkelt på gitarr del 1" av Katarina Gren, Birger Nilsson. Om du köper den på bokus.com får du rabatt med koden medbo18.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan i Falun har också enskild undervisning i gitarr. Kontakta oss om du är intresserad av att utveckla ditt spelande ytterligare.

Bra att veta
Du måste ha tillgång till en gitarr att ta med på lektionerna och att öva på mellan lektionstillfällena för att på bästa sätt kunna utvecklas.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Gitarr akustisk för barn 7-12år.

Medborgarskolan Mitt

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolan är ett studieförbund med humanistisk värdegrund, som sätter viljan att lära först. Vi är ett av landets största studieförbund och erbjuder kurser för alla inom ett stort antal områden - både fysiska kurser och distanskurser. En...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle


Recensioner
Bli den första att recensera Gitarr akustisk för barn 7-12år!