Visa kurser.se som: Mobil

Gitarr akustisk för barn 7-12år

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Falun
10 timmar
2021-09-20 16:30
995 SEK

Kursbeskrivning

En gitarr är ett oerhört tacksamt instrument, med tre ackord kan du kompa tusentals sånger. Lär dig grunderna och njut av glädjen av att spela med andra.

Innehåll
Vi bekantar oss med gitarrens anatomi, lär oss ta öppna ackord och övar på gehör. Målet är att du ska få en bra taktkänsla och grundläggande teoretiska kunskaper. Vi kommer att spela lättkompade och välkända låtar tillsammans som du kommer att kunna spela vid alla typer av tillfällen.

Upplägg
Gruppundervisning i små grupper, kursen omfattar 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 10 veckor.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, bara lust och intresse att spela gitarr.

Kursledare
Lars Arnheim - verksam som vissångare och som producent av olika kulturarrangemang. Aktiv i ett antal olika kulturföreningar. Han har många års erfarenhet av att leda gitarrkurser på olika nivåer. Undervisningen anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.

Kursmaterial
Vi kommer att använda boken "Kompa enkelt på gitarr del 1" av Katarina Gren, Birger Nilsson. Du får den vid första kurstillfället och betalar för den direkt till kursledaren. Priset är ca 180 kronor vi reserverar oss för vissa prisändringar.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan i Falun har också enskild undervisning i gitarr. Kontakta oss om du är intresserad av att utveckla ditt spelande ytterligare.

Bra att veta
Du måste ha tillgång till en gitarr att ta med på lektionerna och att öva på mellan lektionstillfällena för att på bästa sätt kunna utvecklas.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Gitarr akustisk för barn 7-12år.

Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan, kurser, Gävle, Sundsvall, Östersund, Falun

Medborgarskolan Region Mitt

Medborgarskolan bedriver kursverksamhet över hela landet och engagerar varje år omkring en miljon deltagare i olika kurser och kulturaktiviteter. Medborgarskolan Region Mitt erbjuder kurser inom alla tänkbara områden, med lokalkontor i Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Sollefteå, Falun och Ludvika. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera Gitarr akustisk för barn 7-12år!