Ghost- Drejning endagskurs

Längd
4 timmar
Pris
695 SEK
Nästa kurstillfälle
2 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
4 timmar
Pris
695 SEK
Nästa kurstillfälle
2 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Ghost- Drejning endagskurs

Välkommen in i drejningens magiska värld, precis som i filmklassikern Ghost får ni som par dela på en drejskiva, hjälpas åt för att prova på att dreja tillsammans! Ni får inspiration av och i vägledning av en kursledare vara kreativ med keramik av stengodslera. Vilken härlig dejtnight, för dig och en vän eller partner?

Innehåll
Vi drejar högt, lågt, stort, smått, pipar, dreja på klös, beroende på hur mycket du kan sedan tidigare eller om du är nybörjare.
Ni får tillsmamns tillgmg till en elektrisk drejskiva som ni delar på under hela kursen. Syftet är att lära sig tekniken och lära känna materialet, att centrera föremålet på drejskivan, men framförallt hatr en mysig skapande kväll tillsammans. 
Efter kursen skröjbränns och beskickas ditt föremål.

Vill du glasera dina föremål?
Det kan du lära dig på ett kortare kurstillfälle i glasering som uppföljning här:
Glasering av keramikalster

Upplägg
Vi träffas under 4x45 min med 15 min fikapaus. Färdiga alster hämtas sedan ett antal veckor efter kurs.

Anmälan
Du måste anmäla er BÅDA till kursen, denna kurs är avsedda för er som vill dreja tillsammans. Vän, par, eller kanske en dejt?
 
Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs! Alla är varmt välkomna både nybörjare och du som arbetat med keramik innan.

Kursledare
Mia Smith MacGowan har sedan barnsben skapat och under de senaste åren har fokuset hamnat inom keramik, specifikt att dreja bruksgods. Mia har studerat 3 års utbildning inom keramik där hon har fått kunskap i alt från drejning till keramiken olika  andra tekniker. Mia finner mest glädje, i att uttrycka sig med skapande och ge ett föremål en känsla eller personlighet.
Hela skapandeprocessen här härlig få försvinna i sin egna värld och inte behöva tänka på något annat, nuet.
Mia tror starkt på att man ska dela med sig av sin kunskap, från sina misstag till knep som har hjälp och underlättat olika processer. Keramik är ett hantverk som har charmen att man alltid kommer ha något att lära sig, man blir aldrig riktigt färdiglärd. Man kommer lära sig av andra och alltid kunna fortsätta utveckla sig själv. Kolla in hennes Instagram @Gow_Ceramics
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Materialkostnad tillkommer:
Lera 75 kr/kg inkl. glasyr.
Bränningsavgift (skröj och glasyrbränning) 100kr / person per kurs. utifrån rådande elkostnaderna.
Vi reserverar oss för prisändringar

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder olika kurser i keramik och drejning både för vuxna och barn. Vi har även ett stort utbud inom andra hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar.

Bra att veta
Det blir ett kort lunchuppehåll på kursen så tag med något enkelt att äta, det finns dock inget kylskåp Men närliggande butik att köpa mati. Medtag oömma kläder.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen
Lär mer på Olycksfallsfrskring | Medborgarskolan

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Ghost- Drejning endagskurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.