Visa kurser.se som: Mobil

Frigörande dans – Meditation i rörelse

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Gävle
16 timmar
2021-10-05 18:30
915 SEK

Kursbeskrivning

I frigörande dans behövs inga förkunskaper. vår ledare Gunilla och musiken lotsar dig. Vi rör oss, eller är stilla kravlöst till varierande musik. Du inspireras till att vara med din uppmärksamhet i nuet, i dig, i din kropp. Du lockas till att röra dig på olika sätt, t.ex. mjukt och flödande, kantigt, vilt, lätt och stilla. Du inspireras och lotsas, men du gör precis som du vill. Inga krav eller måsten. Inga bestämda steg. Om kroppen behöver vara stilla låter du den vara stilla. Om kroppen behöver röra på sig låter du den röra på sig.

Du lyssnar inåt på din kropp och hur den vill röra sig. Du lyssnar till hennes ord, men följer din kropps impulser. Det är avslappnande och återhämtande.

"I frigörande dans hittar jag en total frihet. Frigörande dans får mig till att slappna av och landa i min kropp. Dansen får mig till att hitta hem i mig själv."


Upplägg

Kursen är i 8 veckor. Varje tillfälle är 2*45 minuter.

Ledare

Gunilla Löfberg är diplomerad andningspedagog och dansinspiratör och har lett flera grupper i frigörande andning och dans. hon har dansat frigörande dans i snart 20 år och 2019 utbildade jag mig till dansinspiratör vid Frigörande Dansakademin. www.fridans.nu. Hennes roll är att inspirera dig till att vara uppmärksam på vad som finns i din kropp, uttrycka det, och kanske hitta nya rörelsemönster.

Bra att veta
Vi dansar i bekväma kläder, barfota eller i lätta skor. Ta med vattenflaska och en filt du kan ha till avslappningen efter dansen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Frigörande dans – Meditation i rörelse.

Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan, kurser, Gävle, Sundsvall, Östersund, Falun

Medborgarskolan Region Mitt

Medborgarskolan bedriver kursverksamhet över hela landet och engagerar varje år omkring en miljon deltagare i olika kurser och kulturaktiviteter. Medborgarskolan Region Mitt erbjuder kurser inom alla tänkbara områden, med lokalkontor i Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Sollefteå, Falun och Ludvika. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera Frigörande dans – Meditation i rörelse!